Kort nieuws uit Schiedam

Nieuws
Kort nieuws uit Schiedam.
Kort nieuws uit Schiedam. (Foto: stockphoto)

Groenoord in beweging

Dock, Seniorenwelzijn en het netwerk Groenoord brengen Groenoord van 22 tot en met 27 mei in beweging met positieve gezondheid. Wethouder Zwang opende deze week op maandag 22 mei om 14.30 uur bij Laan van Bol es.
Tijdens deze week kunnen kinderen en volwassenen meedoen aan activiteiten die hun gezondheid beïnvloeden, zoals beweegactiviteiten, gezonde voeding en een infomarkt. Alle activiteiten hebben te maken met de pijlers van Positieve Gezondheid: meedoen, lekker in je vel zitten, gevoelens & gedachten, nu & later, dagelijks leven en lichamelijke gezondheid. Door met Positieve Gezondheid aan de slag te gaan, kun je beter met lichamelijke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven omgaan.
De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties. Op donderdag 25 mei zijn er activiteiten van 14.30 tot 16.30 uur in het park bij het Beethovenplein en op zaterdag 27 mei van 13.30 tot 15.30 uur bij flat 2 aan het Bachplein.
Meedoen aan de activiteiten is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Heb je een vraag over over de activiteiten van deze week en/of over Positieve Gezondheid? Bel Miriam van Boxtel, Ambulant ouderenadviseur op 06 57 45 26 14 of kijk op www.seniorenwelzijn.nl.

Orgelconcert

Willeke Smits, organist van de Hooglandse Kerk in Leiden, geeft op zaterdag 27 mei om 15.00 uur een concert in de Grote of St. Janskerk. Na haar afstuderen op het Utrechts Conservatorium deed Willeke vervolgstudies in koordirectie en piano. Sinds kort volgt zij improvisatielessen. Willeke is als Ambassadeur van het Orgel actief als concertorganist in binnen- en buitenland en heeft een lespraktijk rondom de orgels van de Hooglandse Kerk. Ook was ze lid van de redactie ‘Psalmen anders’, een aanvulling bij het Liedboek. Melodieën van een aantal van deze nieuw bewerkte psalmen zijn van haar hand.Willeke bracht diverse cd’s uit. Uit recensies over deze CD’s enkele citaten: ‘een CD waar je vrolijk van wordt’, ‘een weloverwogen programma, waarin alles met alles samenhangt’ en ‘Smits weet te overtuigen met haar soms afwijkende vertolkingen en prachtige registraties’. Op haar programma op zaterdag 27 mei staan werken van Johann Sebastian Bach, Nicolas de Grigny, Ad Wammes, Sergei Rachmaninov en William Mathias. Dit sprankelende concert wordt u van harte aanbevolen door Stichting Muziek Grote Kerk Schiedam. De organsatie kan gesteund worden met een vrijwillige bijdrage aan de deurcollecte.

A Gezellig Afternoon of Singapore Stories II

De tweede editie van ‘A Gezellig Afternoon of Singapore Stories’ vindt plaats op 28 mei (zondag) van 13:00 tot 17:00 uur in Wenneker Cinema, Schiedam. Na Afloop van de première van de prijswinnende romantische komedie, ‘NOT MY MOTHER’s BAKING’ (2020, Engels ondertiteld) is er een MEET & GREET met de Singaporees makers van de film, Regisseur Remi M Sali en producent Ho Pak Kin en acteur Vincent Tee. Singaporees Rotterdammer Dzul Sungit zal ook aanwezig zijn om te vertellen over zijn speelfilmdebuut ‘Salam Gembira’ (Happy Greetings), dat in juni wordt opgenomen in Rotterdam en Schiedam. Er zullen Singaporees lekkernijen te koop zijn zoals saté, ang ku kueh en kueh lapis (alleen contant betaling). Bij het evenement is de ambassadeur van Singapore voor de Benelux, de heer Lim Hong Huai aanwezig. Kaarten kosten € 10,50. Bestellen kan direct via www.wennekercinema.nl/film/singapore-stories-not-my-mothers-baking/.