Open boerderijdag bij VOF Rodenburg

Nieuws
Open Boederijdagen.
Open Boederijdagen. (Foto: PR)

Op maandag 29 mei vinden voor de zestiende keer de Campina Open Boerderijdagen plaats. Boerderijen door heel Nederland zijn dan geopend voor publiek, toegang is gratis. Ook drie boerenfamilies in Zuid-Holland stellen hun erf open.

Aan de hand van speelse en educatieve activiteiten laten boeren zien waar Campina-producten vandaan komen en hoe ze met hun bedrijf bijdragen aan een duurzame toekomst.
Tijdens de Campina Open Boerderijdagen krijgt iedereen de kans om het boerenleven van dichtbij te ervaren. Jong en oud kunnen deelnemen aan verschillende leuke en educatieve activiteiten, zoals een boerderijrondleiding, windmolen vouwen, blind proeven, schminken en boerderijbingo. Campina zet zich in voor een duurzamere wereld door middel van voedzame producten zoals yoghurt, melk en kwark. Alle Campina-producten worden geproduceerd met behulp van groene stroom die opgewekt is op het boerenerf. Bovendien streven de Campina-boeren naar biodiversiteit op en rondom hun erf, bijvoorbeeld door de aanleg van kruidenrijk grasland. Tijdens de Open Boerderijdagen zullen de deelnemende boeren meer vertellen over het reilen en zeilen op de boerderij en welke stappen zij nemen op het gebied van duurzaamheid.
Op 29 mei zijn alle deelnemende boerderijen open van 10.00 uur tot 16.00 uur en de toegang is gratis. Een van de boerderijen die haar deuren opent, is Vof A Rodenburg in Schiedam. Deze melkveehouderij bevindt zich aan de Woudweg 24. Andere deelnemers zijn te vinden op https://campina.nl/boerderijdagen.