IDDF Around Town gaat dit weekend van start

Nieuws
Art Route IDDF Around Town
Art Route IDDF Around Town (Foto: Facebook IDDF)

Tijdens Pinksteren meerdere optredens bij Art Centre Schiedam Tijdens het International Dutch Distillers Festival staat Schiedam volledig in het teken van kunst, cultuur, historie en architectuur. De activiteiten zijn veelal gratis te bezoeken en iedereen is welkom! Bekijk het volledige programma op www.iddf.nl. 

Binnen het onderdeel IDDF Around Town zijn er van 26 t/m 29 mei uiteenlopende live optredens op verschillende locaties van de Art Route Schiedam. Dus ook bij KunstWerkt in het Art Centre Schiedam. Kom gezellig langs en geniet van dans, muziek en beeldende kunst. OPTREDENS IN ART CENTRE SCHIEDAM Zaterdag 27 mei

13.30-14.00 uur bij Art Gallery Voûte: Magnezy Dance Productions dansperformance ‘SELF-HELP’ door Margarida Constantino

Maandag 29 mei, Tweede Pinksterdag

14.30 uur en 16.15 uur bij KunstWerkt: Trio Emma Beukelman (zang, toetsen), Jochem Rijndertse (cello), Kim Nieuwland (viool)

Emma Beukelman maakt een combinatie van kwetsbare, poëtische, Nederlandstalige spoken word en Bosnische Balkanmuziek. Het is een weerspiegeling van Emma’s roots. 

Bij KunstWerkt is die dag ook de tentoonstelling Het Atelier van Sjef te bezoeken. De expositie biedt een keuze uit het werk van de vorig jaar overleden Schiedamse kunstenaar Sjef Henderickx, aangevuld met werken van zijn zoon Arne. Van 13.00 tot 17.00 uur. T/m zondag 4 juni.

15.30 uur en 16.45 uur bij Tone & Image Gallery: Harry Emmery/ Wolf Martini – in combinatie met de opening Dutch Masters 6 * Ron Jenner

ART ROUTE SCHIEDAM X IDDF

Art Route Schiedam is een vaste kunstwandelroute van ongeveer 5 km die voert door het oude stadscentrum van Schiedam met zijn monumentale museumkwartier, grachten, molens, het stadspark De Plantage, en eindigt bij de experimentele multidisciplinaire kunstruimten SodaFabriek en Ultraum/Glasfabriek, waarbij per sloep de Schie kan worden overgestoken.

Op de twaalf locaties is tijdens IDDF Around Town een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand kunstprogramma te zien, met meerdere tentoonstellingsopeningen en dans- en muziekoptredens op vijf plekken in de route (plus twee buitenpodia). Bekijk het specifieke programma en eventuele afwijkende openingstijden per locatie.

ALLE DEELNEMERS ART ROUTE SCHIEDAM

OpenArtExchange
Hoogstraat 85

Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112

Galerie 158
Hoogstraat 158

Galerie DIRT Market
Lange Haven 106

Jenevermuseum
Lange Haven 74-76

Galerie Jabelle – Jacques Tange
Lange Haven 70

Galerie Chimaera
Lange Haven 77 (gesloten tijdens IDDF Around Town)

Art Centre Schiedam
Lange Nieuwstraat 191

  • Art Gallery Voûte
  • KunstWerkt
  • Tone & Image Gallery

De SodaFabriek
Makkersstraat 3

Stichting Ultraum/De GlasFabriek
Buitenhavenweg 142

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding