Kennismaken met schapendrijven en hondensporten bij Schaapskudde Vockestaert

Nieuws
Maak kennis met hondensporten en ervaar de kunst van het schapendrijven bij Schaapskudde Vockestaert.
Maak kennis met hondensporten en ervaar de kunst van het schapendrijven bij Schaapskudde Vockestaert. (Foto: PR)

Op zondagmiddag 4 juni vindt er een speciale hondenmiddag plaats op de Adrianushoeve, de boerderij van de schaapskudde Vockestaert. Baasjes van alle hondenrassen zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze gezellige en leerzame activiteit. Voor baasjes met Border Collies of Kelpies biedt deze middag een unieke kans om te ontdekken of hun hond interesse heeft in schapenhoeden.

De schapen worden in een omheining geplaatst, zodat ze veilig achter de hekken staan. Samen met de herder van Vockestaert kunnen de baasjes en hun honden observeren hoe de honden reageren op de schapen. Maar ook als je hond geen interesse toont in schapendrijven of er niet geschikt voor is, is er genoeg te beleven. Hondentrainster Adriane Bijlsma zal een korte demonstratie geven, waarna baasjes de mogelijkheid krijgen om zelf leuke en leerzame spellen te ervaren samen met hun hond. Dit is een uitgelezen kans om nieuwe activiteiten te ontdekken die geschikt zijn voor jouw trouwe viervoeter.
Tijdens de hondenmiddag kun je kennismaken met verschillende hondensporten, zoals hoopers, geurdetectie, frisbee en dogdance. Deze sporten bieden niet alleen plezier, maar versterken ook de band tussen baasje en hond. Het is een geweldige gelegenheid om nieuwe vaardigheden te leren en samen met je hond actief bezig te zijn. De hondenmiddag op de Adrianushoeve begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Deelname is gratis, maar het wordt aangeraden om je van tevoren in te schrijven via info@lexthoen.nl. Uiteraard is het ook mogelijk om op de dag zelf aan te sluiten. Kom samen met je hond naar de Adrianushoeve op zondagmiddag 4 juni en ontdek de wereld van schapendrijven voor Border Collies, neem deel aan workshops voor andere rassen en laat je informeren over diverse hondensporten. Een middag vol plezier en nieuwe ervaringen.