Toneelstuk ‘Straat’ in Wennekerpand: ‘Wie weet kun je ontsnappen!’

Nieuws
De spelers van 'Straat'
De spelers van 'Straat' (Foto: UD)

Op zaterdagavond 10 juni en zondagmiddag 11 juni speelt de Schiedamse toneelgroep UD onder regie van Stephan W. Zeedijk in het Wennekerpand het stuk ‘Straat’ van Jim Cartwright.

De auteur plaatste ‘Road’ in een oude industriewijk ergens in het Engelse Lancashire tijdens de bezuinigingen van Margareth Thatcher in de jaren tachtig. Deelder vertaalde dit naar Rotterdam en Zeedijk situeert Straat in een wijk in Schiedam, eveneens in die tijd. De vergelijking met De Gorzen of Schiedam Oost dringt zich op. Het vertelt hoe mensen destijds thuis, op straat en in het café met elkaar omgingen.

Internet en smartphones bestonden nog niet, mensen waren aangewezen op elkaar. Je wordt als toeschouwer meegezogen in het lief, het leed, de humor, de muziek en het soms uitzichtloze bestaan van de buurtbewoners. Dit straatbeeld van veertig jaar geleden geeft ons ook nu nog heel wat om over na te denken. Maar, zoals de personages aan het einde hoopvol uitroepen: “Wie weet kun je ontsnappen!”

Toegangskaarten inclusief pauzedrankje kosten € 15 en zijn te koop op de website www.ud1911.nl. Daar is ook alle informatie over dit stuk en over deze Schiedamse toneelclub te vinden.