Hotel De Veste wordt blikvanger in hart van SchieDistrict

Nieuws
Een impressie van Hotel De Veste.
Een impressie van Hotel De Veste. (Foto: SchieDistrict)

Tussen de Schie en het bioscoopcomplex start in herfst 2023 de bouw van Hotel De Veste. Deutsche Hospitality heeft hiervoor onlangs een huurovereenkomst gesloten met een joint venture, een samenwerking van Necron Group AG en Bouwaccent Vastgoedontwikkeling. De opening van dit nieuwe IntercityHotel-concept ‘Next Gen’ wordt eind 2025 verwacht.

“Een hotel maakt het leisurecentrum aan de Noorderweg compleet. Behalve voor een bezoek aan de bioscoop met elf zalen, één van de verschillende restaurants, de speelhal, mini-golfbaan of aan de klimwand, kan men daar dan ook terecht voor een overnachting. Een hotel als dit past goed bij onze visie voor een bruisend Schiedam als weekendje-weg-stad”, aldus wethouder Antoinette Laan (gebiedsontwikkeling SchieDistrict).

“Het nieuw te bouwen InterCityHotel, één van de hotelmerken van Deutsche Hospitality, zal 283 hotelkamers krijgen, waarvan 261 standaard kamers en 22 kamers voor een langer verblijf, de zogenaamde extended stay rooms, en onder meer een restaurant, bar, fitness en meeting rooms. Het hotel staat op een uitstekend bereikbare locatie en nabij een knooppunt van openbaar vervoer.”

Uitgelezen kans

Volgens Robèrt Verheijden, CEO van Bouwaccent, is het ontwerp van Hotel De Veste modern en tijdloos. “Het is een uitgelezen kans om op deze prachtige locatie in Schiedam midden in de metropoolregio Rotterdam – The Hague een hotel te kunnen ontwikkelen. Hotel de Veste wordt een waar landmark in het hart van de gebiedsontwikkeling SchieDistrict.”

‘Na de bouw van een tweetal InterCityHotels in Zurich en op Schiphol gaat de Necron Group nu investeren in een derde hotel volgens dit ‘Next Gen’-concept. Deze blikvanger van 65 meter wordt gebouwd naar de BREEAM Very Good-richtlijnen’.