Agenda voor Schiedam

Nieuws
Bloempotjes schilderen.
Bloempotjes schilderen. (Foto: pinterest.fr)

zaterdag 20 april

Concert Toonkunstkoor

Geniet op zaterdag 20 april om 20.00 uur van de romantische klanken van Gabriel Fauré, uitgevoerd door het Toonkunstkoor Schiedam in de Ark. Onder leiding van Ardjoena Soerjadi brengt het koor vier prachtige werken van deze componist ten gehore, waaronder het Cantique de Jean Racine en het Requiem. Met begeleiding van stadsorganist Arjen Leistra en een primeur: een samenwerking tussen Ardjoena en Arjen in een stuk van César Franck. Tickets zijn verkrijgbaar via de leden of de website.

Open Boerderijdagen

De 17e editie van de Campina Open Boerderijdagen vindt plaats op vrijdag 10 en maandag 20 mei. Op deze dagen openen 70 melkveebedrijven verspreid door heel Nederland hun erf voor publiek. De deelnemende boerderij in Schiedam is op maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) open van 10.00 uur tot 16.00 uur, toegang is gratis. De deelnemende boerderijen in Zuid-Holland: Kijk voor het adres van de boerenbedrijven en/of andere deelnemende boerderijen op www.campina.nl/boerderijdagen.

zondag 21 april

Concert Stand Together

Op zondag 21 april zal het koor Stand Together een concert geven in de Jacobuskerk, Kerkweg 53 te Schiedam. Aanvang van het concert 14.30 uur, inloop vanaf 14.00u. Naast de bekende nummers zal Stand Together ook een aantal nieuwe popsongs laten horen. Onder het motto ‘Singing together’ wordt er veel ruimte geboden om mee te zingen met de diverse nummers. Ook zullen er intermezzo’s gespeeld worden door pianiste Katherine Teng. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

De vrucht van Pasen

Tijdens de Open Samenkomst van zondag 21 april staat het onderwerp ‘De opstanding uit de doden’ centraal. Dit heeft alles te maken met het Paasfeest.In 1 Korinthe 15 schrijft de apostel Paulus hier uitgebreid over. Naast de uitwerking van het thema is er tijd voor ontmoeting, zang en gebed. De Samenkomst wordt gehouden in de Plantagekerk, Lange Nieuwstraat 61, Schiedam. Tijd: van 15.30-16.30 uur. Welkom!

woensdag 24 april

Bloempotjes schilderen

Op 24 april 14.00 uur Bloempotje beschilderen in Wijkcentrum de Brug in Schiedam Noord

donderdag 25 april

Klaverjassen en jokeren

Op donderdagavond wordt er in de Erker gejokerd en geklaverjast. Met name het klaverjassen zijn er steeds minder mensen die dit kaartspel beoefenen. Veelal ouderen spelen dit kaartspel. De kaartspelers kunnen nog mensen gebruiken die het leuk vinden om dit kaartspel te spelen.

Tai Chi in de 5 molens

Ontdek Tai Chi in april bij Ontmoetingscentrum de 5 Molens. Vloeiende bewegingen bevorderen lichamelijke en mentale gezondheid. 4 lessen op donderdagochtend 4, 11, 18 en 25 april, 10.00-11.00 uur. Voor 12 euro voor vier bijeenkomsten. Aanmelden bij Marielle van Santen, vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl, meer info op www.seniorenwelzijn.nl.