Verdachte situatie op de Lange Haven

Nieuws
Stichting Brandersfeesten presenteert een eigen mixdrankje: de Brandersshot! A shot with a bite!
Stichting Brandersfeesten presenteert een eigen mixdrankje: de Brandersshot! A shot with a bite! (Foto: Stichting Brandersfeesten)

Eerder deze week is door omstanders melding gemaakt van een verdachte situatie. Een aantal personen, waaronder een man met koffer zouden zich verdacht hebben opgehouden aan de Lange Haven in de buurt van het Jenevermuseum. Het zou hierbij gaan om individuen gelinkt aan stichting Brandersfeesten.

In daarop volgende dagen is met hulp van ooggetuigen meer informatie achterhaald en lijkt het te zijn gegaan om een deal tussen Brandersfeesten voorzitter Pim Koning en Rob van de Gaag van Serious Bee distillers. Naar nu blijkt is in opdracht van stichting Brandersfeesten de laatste maanden in het diepste geheim gewerkt aan een eigen mixdrankje: de Brandersshot! A shot with a bite! “We willen de Schiedammers een mooi product geven waar we trots op mogen zijn, gemaakt door Schiedamse ondernemers met verse natuurproducten”, aldus Ruud van Noordennen.
Voor de lancering is een heuse promo film opgenomen die rondgaat op social media. “Toen ik de film zag, vond ik het zo tof, dat ik het jammer vond dat ik zelf niet bij de opnamen kon zijn”, lacht Maurice Haverkamp. Dennis Meerhof voegt toe; “ik wil graag nogmaals mijn dank uitspreken aan alle betrokken partijen voor hun inzet en enthousiasme, met in het bijzonder het Jenevermuseum voor het openstellen van de locatie. Grandioos!”
“We zijn zelf erg enthousiast en zijn nieuwsgierig hoe de Schiedammers erop gaan reageren”, sluit Pim Koning af.
Voor de productie hebben de Brandersfeesten jarenlang dankbaar gebruik mogen maken van de professionaliteit en inzet van Funkey Events. Helaas heeft zij te kennen gegeven dit jaar de productie van het evenement wegens omstandigheden niet te kunnen verzorgen. Het bestuur laat weten een ander Schiedams bedrijf te hebben gevonden waarmee de gesprekken zijn gestart, namelijk Reboot.

Reboot heeft de productie van het Oogstfeest en Vlaardingen750 verzorgd en is betrokken geweest bij de Wereldhavendagen. Het bestuur van de Brandersfeesten heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de uitvoer ook bij hen in goede handen zal zijn, en heeft vertrouwen in een goede voortgang. Kijk voor meer informatie over de Brandersfeesten op de website: brandersfeesten.nl.