Schiedam: Sport in het kort

Sport
Tweemaal goud. (Foto: PR)
Tweemaal goud. (Foto: PR)

Jens Blankenstijn bij Dutch Lions U18

Excelsior’20-jeugdspeler Jens Blankenstijn is één van de veertien cricketers, die geselecteerd zijn voor Dutch Lions U18.

De groep bereidt zich voor op de kwalificatietoernooien, waarin plaatsing voor het WK, dat in 2024 in Sri Lanka plaatsvindt, zeker gesteld kan worden. De Oranjeselectie reist op 23 februari naar Kaapstad voor een trainingskamp.

Nog twee clubs in derde ronde VR/Fidus Cup

KethelSpaland en Hermes DVS overleefden de tweede ronde van de VR/Fidus Cup. De loting voor ronde drie leverde voor Hermes DVS een uitbeurt op tegen BVCB. KethelSpaland krijgt de winnaar van WFB-IFC op bezoek.

Tweemaal goud op NK Sambo

Op het Nederlands kampioenschap Sambo bereikten Wesley Roodenburg en Asiya Lhijri, jeugdleden van Peds Sports Centre, de eerste plaats. 

De twee kozen aanvankelijk voor judo maar stapten later over naar sambo, een nog onbekende variant van judo. Daarbij zijn meer technieken toegestaan en wordt een andere puntentelling toegepast. Ook de kleding van de samboka’s wijkt af: ze dragen een korte broek en worstelschoenen.

Voetvolley in carnavalsweekend

Uiteraard wordt er op vrijdag 18 en zaterdag 19 februari bij Excelsior’20, aangevoerd door Prins Ollie Baba en de Zeerovers, weer uitbundig carnaval gevierd. Een dag later is er, voor wie wil uitbuiken, vanaf 12.30 uur een voetvolleytoernooi.

Hermes DVS opent tegen Quick/H

Voor Hermes DVS start de cricketcompetitie op zaterdag 22 april tegen Quick/H. Een week later volgt een uitbeurt bij Kampong. Daarna volgen HCC 2, Bloemendaal, VCC 2, VVV, Dosti, Groet Wit en Rood&Wit.

Nexus niet langer ongeslagen

Nexus verloor de directe confrontatie met medekoploper Movado met 20-16 en leverde daardoor de ongeslagen status in. De Dordtse tegenstander pakte van meet af aan het initiatief en schakelde de Schiedamse lengte en scorend vermogen goeddeels uit. Pas diep in de tweede helft werd het bij 15-15 weer spannend. Een tussensprintje bracht Movado uiteindelijk de terechte winst..

AGENDA

VOETBAL - zat (14.30): Deltasport-KethelSpaland, HBSS-OVV, Excelsior’20-Rozenburg, PPSC-Overmaas, Hermes DVS-Steeds Hooger, Melissant-SVV.

BADMINTON: vrij Margriethal Smashing Fellows-USSR 2 (20.00).

HANDBAL: zat Rapiditas-DWS(h), Groenoordhal 20.20 DWS-Atomium’61(d), sporthal WA 19.00 Ventura-Habo’95(h).

KORFBAL; zat Groenoordhal 14.10 Nexus-Korbatjo.

TAFELTENNIS: zat Dr.Kuyperlaan 15.00 Scyedam-Tempo Team 3.