PPSC blijft meedoen voor de prijzen

Sport
Op de voeten gekeken door de vaste aanhang en op de huid gezeten door wat tegenstanders probeert PPSC's halflinie de bal naar de andere helft te transporteren. (Foto: UWM/gsv)
Op de voeten gekeken door de vaste aanhang en op de huid gezeten door wat tegenstanders probeert PPSC's halflinie de bal naar de andere helft te transporteren. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Wéér 0-0. PPSC mag dan in de lijst van meest scorende ploegen bij de beste vier staan, vorige week hield het tot verdriet van trainer Ersin Kaplan voorin de nul en zaterdag voor eigen publiek tegen Blijdorp opnieuw. Daarmee hielden de blauwen wel de sinds begin november opgebouwde ongeslagen status.

DOOR GERARD S. VERVER

Met winst had PPSC kunnen profiteren van de misstappen van het iets hogerop geplaatste Hermes DVS (3-1 verlies bij MSV’71) en Rotterdam United. “We hadden meer verdiend”, vindt Kaplan, nadat zijn formatie in de eerste helft wat lijdzaam het initiatief aan de Rotterdammers had gelaten, maar vervolgens in deel twee wel de hoofdrol opeiste. Daarmee bezorgde het zich, zonder dat in winst om te zetten, alsnog een beetje goed gevoel. Dat ontbrak aanvankelijk, waardoor de stampvoetende en met veel decibellen, en schuttingwoorden coachende Blijdorp-trainer de hoofdrol kon opeisen.

PPSC’s regisseur, meestal langs de lijn ook een bezig baasje, deed geen pogingen zijn collega te overstemmen. “Ik heb me maar een beetje rustig gehouden”, lacht hij. Aansturen of ingrijpen vond hij nameijk niet nodig. “Het ging in het begin wat moeizaam, maar de organisatie stond goed en verdedigend was er ook weinig aan te merken. Die was weer solide.”

Met zaterdag de thuisbeurt tegen de nieuwe koploper Overmaas op de agenda merkt Kaplan, dat de lange ongeslagen reeks zijn manschappen, ondanks de twee op de keper beschouwd teleurstellende gelijke spelen “een positieve vibe”, zoals hij het noemt, geeft. “De groep gelooft erin”, proeft hij. “Als we tegen een goeie ploeg als Overmaas (dat in de uitwedstrijd met 1-3 werd geklopt, red.) doorpakken en winnen, gaan we echt meedoen voor de prijzen.”