‘Wil je een keertje rugby proberen?’

Sport
Bij Hermes DVS wordt met veel passie, niet alleen gevoetbald,  gesquasht en gecricket, maar ook rugby gespeeld. (Foto: PPR)
Bij Hermes DVS wordt met veel passie, niet alleen gevoetbald, gesquasht en gecricket, maar ook rugby gespeeld. (Foto: PPR) (Foto: )

Dat was lang de slogan waarmee Hermes DVS de rugby-afdeling aanprees. “Ben jij tussen 5 en 18 jaar kom dan eens langs en maak kennis met deze stoere sport.” Het bleek niet aan dovemansoren gericht.

Nu wordt dat uithangbord wat minder prominent geëtaleerd. En dat is niet, omdat de klad erin gekomen is. “Verre van dat. Het gaat goed met het rugby in Schiedam”, ziet Jeroen Krabbendam, die in 2016 de basis legde voor de vierde sport, er was cricket, squash en voetbal, onder Hermes DVS-paraplu. “De boodschap wordt nu veelal via social media, zoals Instagram en Twitter naar buiten gebracht. We zijn echt lekker bezig.” Dat corona een korte dip veroorzaakte neemt hij voor lief. “Dat overkwam ook voetbal en hockey. Er was geen competitie. Dat maakte het lastig om de boel bij elkaar te houden.”

Inmiddels is dat euvel voorbij en wordt er in Harga weer volop getraind en gespeeld. En ziet Krabbendam talenten opbloeien. “Al vijf van onze jongens zijn geselecteerd voor de Rugby Acadamy Zuid-West-Nederland. En een ander speelt, omdat wij nog geen seniorenteam hebben, in het eerste van Hookers.” Met de Hoekse club heeft Hermes DVS voor de jeugd een samenwerkingsverband. “Dat komt ons beiden goed uit, omdat er in sommige leeftijdscategorieen niet altijd voldoende spelers zijn om een team te formeren. Daarvoor heb je zo’n twintig spelers nodig. Door de groepen van beide clubs samen te voegen, kunnen ze wel competitie-wedstrijden spelen.”

Nog steeds geldt, dat ieder die ‘een keertje rugby wil spelen’, op Harga met open armen ontvangen wordt. Zoals de schooljeugd, die in april voor de Koningsspelen naar Hermes DVS komt. “Die kunnen dan niet alleen kennis maken met voetbal en quash, maar ook een lekker potje rugby spelen.”

Meer informatie: www.hermesdvs.nl/rugby/nieuws