Nexus schrijft geschiedenis: 1e klasser

Sport
Nexus hield het feestje, nadat promotie naar de eerste klas zeker gesteld was, bescheiden. Maar voor een juichfoto waren ze wel te vinden. (Foto: UWM/gsv)
Nexus hield het feestje, nadat promotie naar de eerste klas zeker gesteld was, bescheiden. Maar voor een juichfoto waren ze wel te vinden. (Foto: UWM/gsv)

Nee, ze wilden er geen feestje van maken. Het achttal van Mario Benard won in Rotterdam van NIO en verzekerde zich van promotie naar de eerste klasse. Uniek in de geschiedenis van de Sportclub van het Jaar 2022. De korfballers vierden het echter niet met een polonaise. 

“We gaan nog voor het kampioenschap”. De trommels, toeters en de meegereisde aanhang had daar geen boodschap aan. Die vierden het onverwachte succes wel. Met heel erg veel decibellen. Alsof ze de korfballers met die golf van geluid een extra klopje op de schouders wilden geven. Nexus had immers, nadat het vorig seizoen in de zaal ternauwernood aan degradatie ontkwam, slechts ingezet op handhaven. Dan is promotie een stunt van jawelste. Routinier Nick Pack en aanvoerder Juliette van Schie verpakten hun trots in bescheidenheid. Natuurlijk hadden ze deze ontknoping niet verwacht. Die eerste klas zal zeker en vast een klus worden. Maar ze gaan de uitdaging graag aan. Zoals ze dit seizoen ook in de zaal deden. “Want wie ons voorspeld had dat het zo zou aflopen, hadden we voor gek verklaard. Dit is echt een geweldige prestatie”, vinden de twee, waarvan Pak al (”bij een andere club”) in de eerste klasse gespeeld heeft en Van Schie en de anderen daarin gaan debuteren”.

Het kostte zaterdag wel even tijd om NIO van zich af te schudden. Coach Mario Benard zag “dat ze niet alle afspraken nakwamen en verdedigend te weinig controle op de Rotterdamse aanval hadden”. Hij greep in, wisselde wat en zag de flow gaandeweg terugkomen, maar voelde zich pas zeker van zijn zaak, nadat het verschil vier doelpunten werd en uitmondde in 14-19 winst. Nog twee wedstrijden. Om kampioen te worden moet dan wel op de laatste speeldag koploper Movado met nul punten naar huis gestuurd worden.