Vijf clubs trainen bij Taekwondo Academie

Sport
Groepsfoto van training.
Groepsfoto van training. (Foto: PR)

Op zondag 26 maart was er een gezamenlijke DTF training van 10.00 uur tot 13.00 uur bij Taekwondo Academie Schiedam waarbij 5 clubs aanwezig waren. Deze clubs waren afkomstig uit geheel Nederland.

De training werd gegeven door Henk Zonsveld (7de dan), Pieter Speelman (6de dan) en Peter van Dooren (6de dan). De warming up werd gegeven door Pieter Speelman. Deze warming up van een half uur was erg intensief en zeer afwisselend. Vervolgens werd de groep van 26 deelnemers verdeeld in 3 groepen waarbij gekeken werd naar de hoogte van de bandkleur. Er werd getraind op technieken en zelfverdediging bij Henk Zonsveld. Bij Peter van Dooren werd er getraind op de juiste uitvoering van tuls en bij Pieter Speelman werd er getraind op de technieken bij sparren. Bij deze diverse onderdelen werd de training aangepast naar bandkleur. Het was voor elke deelnemer een zeer leerzame training.

Taekwondo is een Zuid Koreaanse zelfverdediging- en vechtsport. De trainingen zijn op maandag, donderdag en zondag in de gymzaal aan het Warmoezenierpad in de Woudhoek, Schiedam. Kinderen en volwassen mogen langskomen voor een proefles. Voor verdere informatie kijk op facebook pagina van Taekwondo Academie Schiedam.