Mis Uitgeest via live stream thuis bekijken

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Bert Westendorp)

UITGEEST - Géén gezellige maaltijd, géén glas wijn met familie en bekenden na het bezoeken van de kerk na de traditionele nachtmis op kerstavond. De Onze-Lieve-Vrouwe-Geboortekerk aan de Langebuurt heeft, net als alle kerken in het land, de mis van de agenda gehaald. Reden uiteraard de corona-pandemie waar ook de kerken niet omheen kunnen.

“De Kerstnachtvieringen op vrijdag 24 december vervallen in alle parochies. Voor de gehele regio zal één centrale besloten viering worden gehouden om 21.00 uur. Deze viering wordt door de gezamenlijke kerken en pastores verzorgd door middel van live streaming aangeboden”, laat het kerkbestuur weten.

In het gebedshuis aan de Langebuurt is een sfeervol ingetogen kerst tafereel opgebouwd. Dat is uiteraard gewoon te bekijken tijdens de openingsuren van de kerk en tijdens de diverse andere kerkdiensten die wél ‘gewoon’ doorgaan. De gezamenlijke kerken hebben daar wel richtlijnen voor opgesteld.

“We volgen als regio de voorschriften vanuit de overheid en het bisdom om de verspreiding van het coronavirus te vermijden. Bij het binnenlopen dient iedereen een mondkapje te dragen, als men op de plaats zit, mag het af. We willen Uitgeesters vragen om thuis te blijven en niet naar de vieringen te komen als men hoest of koorts heeft. Ondanks alle beschermende maatregelen en veranderingen: wees welkom in Gods kerk”, meldt de parochie. Dit betekent tevens, dat kerkgangers zich weer van te voren moeten inschrijven voor 1e en 2e kerstdag en nieuwjaarsdag via telefoonnummer 0251-312331.

Begin december werden al de publieke vieringen na 17.00 uur geschrapt en daarmee ook alle publieke kerstnachtvieringen om zo op kerstavond een massale beweging van kerkgangers te voorkomen. Nu kondigen de bisschoppen aan, dat bij de publieke vieringen voor 17.00 uur nog slechts vijftig aanwezigen mogen zijn.

Voor alle informatie: https://rkparochie-uitgeest.nl