Inschrijving Huttenweek start voor kindervakantiefeest

Nieuws
Ruim 2500 pallets zijn beschikbaar voor de jonge bouwers.
Ruim 2500 pallets zijn beschikbaar voor de jonge bouwers. (Foto: archief Bert Westendorp) )

UITGEEST - De inschrijving voor Huttenweek Uitgeest start dinsdag 30 mei om 19.00 uur. Het bouwfestijn gaat maandag 28 augustus van start en gaat door tot en met vrijdag 1 september.

Voorbereidingen zijn in volle gang

De historie leert dat de inschrijving voor de Huttenweek Uitgeest behoorlijk snel is uitverkocht. Maar wie daarover zekerheid wil hebben, moet even kijken naar website https://huttenweek.nl voor de laatste informatie en de mogelijkheid om in te schrijven. Er kunnen zich niet meer dan 350 kinderen aanmelden. De ‘bouwvakkers’ bestaan uit kinderen van vijf tot en met acht van de basisscholen. Het inschrijfgeld is € 22,50 per kind.

Bekwame vrijwilligers

Stichting De Huttenweek neemt zijn zorgplicht als organisator zeer serieus. “Daarom werken wij met een team van toegewijde en bekwame vrijwilligers continue aan een veilige omgeving waar u met een gerust hart uw kind kunt achterlaten voor vier dagen plezier met leeftijdsgenootjes. Desalniettemin is deelname aan De Huttenweek voor eigen risico; de organisatie noch de leiding is aansprakelijk voor persoonlijk letsel of verlies, diefstal en beschadiging van persoonlijke eigendommen”, laat de organisatie weten.

Bonte avond

Tijdens het evenement is er een vertrouwenscontactpersoon op het terrein aanwezig. Wie dat is wordt duidelijk aangegeven bij de EHBO tent. Het huttenweekterrein is alleen toegankelijk voor deelnemers, vrijwilligers en genodigden. Het betreden van het huttenweekterrein is op eigen risico. Tijdens de bonte avond op donderdag is het terrein voor iedereen vrij toegankelijk om de hutten te bewonderen.

Altijd bereikbaar

Bij de inschrijving wordt gevraagd twee contactpersonen aan te melden. Ten tijde van het evenement dient er minimaal een van deze personen altijd bereikbaar te zijn indien dit nodig is. Bij extreme weersomstandigheden, als onweer, zware regenval of andere calamiteiten kan de leiding genoodzaakt zijn om de huttenweek af te breken en alle kinderen naar huis te sturen.

Deelname aan de Huttenweek Uitgeest betekent, dat ieder ingeschreven kind de gehele week aanwezig is. Indien deelname op de eerste dag (maandag) voor 12.00 uur niet is bevestigd, kan het recht op deelname worden ingetrokken. Hiertoe kan bijvoorbeeld worden besloten om kinderen die uitgeloot zijn, maar wel de hele week aanwezig kunnen zijn, alsnog een kans te bieden om deel te nemen.

Zoals altijd is er ook deze editie weer een thema laat vicevoorzitter van de Huttenweek Edwin Scholten weten. “Dit jaar is het thema ‘Winter Wonderland’. Ja, best wel apart zo midden in de zomer. We hopen op creatieve houten bouwwerken.”

Nu nog onbebouwd terrein aan de Wiekenlaan.