Intens blij en tegelijk doodsbang

Partnerbijdrage
Begeleiding van ouders die in verwachting zijn na het verlies van hun kindje.
Begeleiding van ouders die in verwachting zijn na het verlies van hun kindje. (Foto: aangeleverd)

Je kon niet wachten tot je weer zwanger zou zijn. Nu het zover is, voelt het dubbel. Je bent dolblij. Maar ook doodsbang dat het weer mis zal gaan. Je durft pas te genieten als je kindje levend in je armen ligt. Hoe kom je deze zwangerschap door?

Je staat er niet alleen voor

Ik ben Leonie. Ik begeleid ouders die in verwachting zijn na het verlies van hun kindje. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe zwaar het dan is om weer zwanger te zijn. Maar ik weet ook hoe je deze periode toch op een fijne manier kunt doorkomen.

Jouw angst had ik ook…

Ik verloor twee kinderen. Maar de wens om een kindje te zien opgroeien, was te groot. Ik werd zwanger. En wat was het zwaar. Ik werd vaak overvallen door angst. Bij elk pijntje dacht ik dat het fout ging. 

Boos was ik als ouders zich druk maakten over de kleur van de babykamer. En het voelde niet fijn om tussen blije zwangere mamma’s te zitten. Maar eerlijk? Ik was gewoon jaloers dat ik niet onbezorgd zwanger was. Negen maanden zijn lang als je iedere dag bang bent dat het mis kan gaan. Ik moest een manier vinden om deze periode door te komen. Dat is gelukt. Ik ontdekte hoe ik stapje voor stapje kon genieten van het zwanger zijn. En... mij durfde te verbinden met mijn kindje.

‘De angst zal nooit helemaal verdwijnen’

Maar dat betekent niet dat je de volle negen maanden bang hoeft te zijn. 

Omgaan met angst

Ik help je omgaan met je angst. Zodat je met meer vertrouwen zwanger bent. En met fijne gevoelens aan je zwangerschap zal terugdenken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.dunamiscoaching.nl of scan onderstaande QR-code.

Dunamis Coaching

De praktijk van Dunamis Coaching is gevestigd op de Noorderwijkweg 3A, 1943 DG te Beverwijk.

Scan de QR-code voor meer informatie.

Lees ook: