Open Dag bij het Horizon College

Partnerbijdrage
Nieuw is de opleiding Office & Management.
Nieuw is de opleiding Office & Management. (Foto: Aangeleverd)

REGIO – Donderdag 15 februari is het open dag bij het Horizon College. Tussen 16.00 uur en 20.00 uur kunnen belangstellenden alles te weten komen over de 130 mbo-opleidingen die op de locaties Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend aangeboden worden. Nieuw in het opleidingsaanbod is de opleiding Office & Management Support Specialist in een versnelde praktijkvariant. Op de locaties Alkmaar en Hoorn kunnen aspirant-studenten zich hier tijdens de open dag over laten informeren.

Bij bedrijven en organisaties in Noord-Holland is er een grote behoefte aan personeel dat het management kan ondersteunen en werk uit handen kan nemen. Dit deed het Horizon College besluiten om de opleiding Office & Management Support Specialist als versnelde BBL-opleiding te starten. Vanaf volgend schooljaar kunnen zowel gediplomeerde vmbo’ers als ook werkenden die zich willen laten omscholen, deze mbo-opleiding op niveau 4 volgen.

Veelzijdige duizendpoot

Deadlines in de gaten houden, rapportages maken, presentaties geven, interne evenementen organiseren, dit is nog maar een greep uit het veelzijdige takenpakket van een managementassistent. Aspirant-studenten moeten het dan ook leuk vinden om verschillende taken gelijktijdig op te pakken en het management hiermee werk uit handen te nemen.

De BBL-opleiding Office & Management Support Specialist biedt zowel jongeren als volwassenen de mogelijkheid om in de praktijk te leren. Zij werken drie of vier dagen bij een erkend leerbedrijf en gaan één dag in de week naar school. Het Horizon College kan geïnteresseerden in contact brengen met leerbedrijven die hiervoor openstaan. De lessen zijn projectmatig en modulair ingericht, dit betekent dat de nadruk ligt op individuele leerroutes. Hiermee biedt het Horizon College elke student een leerroute die bij hem/haar past. De opleiding duurt twee jaar en studenten kunnen op verschillende momenten in het jaar starten.

Meer weten over de open dag en de diverse opleidingen van het Horizon College? Kijk op website horizoncollege.nl en meld je aan.