Rita Young nog lang niet uitgezongen

Algemeen

VLAARDINGEN –Ze denkt nog niet aan stoppen. Zangeres en presentatrice Rita Young heeft een druk bestaan. Haar agenda loopt over van de optredens. Afgelopen zaterdag stond zij van elf uur tot laat in de middag op het podium van het Loggerfestival om de artiesten aan te kondigen en zelf ook te zingen. Daarnaast maakt ze nog een radioprogramma en laat ze senioren bewegen bij ‘Mag ik deze dans van U’. Zondag sluit ze het seizoen af met het laatste ‘Muzikaal Onthaal’.

De 73-jarige Vlaardingse is nog lang niet uitgezongen. “Zeker niet! Ik doe het allemaal nog met heel veel plezier en zolang ik nog voldoende publiek trek, blijf ik op het podium staan om de mensen te vermaken,” zegt Rita Young met overtuiging in haar stem. De laatste show van het seizoen is altijd heel bijzonder. “Niet in de laatste plaats omdat die wordt gehouden in de Stadsgehoorzaal en de keur aan artiesten, die belangeloos meewerkt.” Dit jaar, Rita Young staat inmiddels 56 jaar op de planken, met een bijzonder moment voor de sympathieke zangeres.

“Ik wilde wat terug doen voor mijn grote schare fans, die met regelmaat mijn shows bezoeken. Zij mochten een lijstje samenstellen van favoriete nummers van mij die op een CD zijn gezet. Dat is een prachtig project geworden met uiteindelijk een album met nummers die de fans de afgelopen jaren hebben geraakt.”
Rita Young is trots op het nieuwe album, dat zondag door de bekende zanger Peter Strykes aan haar zal worden uitgereikt. Onder de titel ‘Rita Young door de jaren heen’ staan de hits van de Vlaardingse op deze CD, zoals het zelfgeschreven en gecomponeerde nummer ‘East to west, coast to coast’, maar ook ‘Laat mij nou maar een vrouw zijn’ en ‘Sla je arm om mij heen’.
De show van zondagmiddag zal nog meer uitstraling krijgen dan voorheen. “Dit jaar speelt het ballet van Let’s dance van de Vlaardingse Marina Poot een belangrijke rol in de show. Zij zorgen voor een spectaculaire opening en zullen ook de andere artiesten ondersteunen. Dat ziet er allemaal heel mooi en professioneel uit.” De line-up van de show mag er ook zijn. Naast de al genoemde Peter Strijkers staan op het podium Perry Zuidam, Manon Stokman, Pierre de Haan, Javi Escalera en Justine Pelmelay met the Philly Ladies. “Muziek raakt mensen en zorgt voor emotie. Ik zie dat bij mijn shows. Ik sta met mijn nummers dichtbij de mensen en dat vinden zij fijn. Even de zorgen van alledag vergeten en opgaan in de muziek, die vaak een herinnering oproept uit het verleden.” Kaarten voor de show van Rita Young zijn nog verkrijgbaar bij de kassa van de stadsgehoorzaal of via www.stadsgehoorzaal.nl.