Agendaoverzicht voor Vlaardingen

Algemeen
Plien en Bianca in de Stadsgehoorzaal.
Plien en Bianca in de Stadsgehoorzaal. ((Foto: PR))

Zaterdag 26 februari

Vogels spotten in Broekpolder

Een tip voor een leuke activiteit op zaterdag 26 februari, voor de vroege vogels: IVN gaat vogels spotten in Broekpolder, onder leiding van IVN Natuurgidsen. Start bij de parkeerplaats Vogelkijkhut, aan de Broekpolderweg in Vlaardingen, om 8.30 uur. Inschrijving vooraf bij ivnrotterdam@gmail.com. Deelname is gratis. Meer details op de IVN website: https://www.ivn.nl/afdeling/rotterdam-en-omstreken.

Neuzelmarkt Baarnhoeve

De Neuzelmarkt is (misschien wel) kleinste en gezelligste rommelmarkt in Vlaardingen. Het heeft even geduurd maar op zaterdag 26 februari zijn we weer open. De Wouthof aan de Baarnhoeve (portiek 4, nummer 83) in Holy Noord van 10.00 uur tot ongeveer 14.00 uur. De Neuzelmarkt is al zo’n 26 jaar de oudste rommelmarkt in de stad met prettige prijzen. Al het geld gaat naar een goed doel, vakantie voor de ouderen daar en fijne daagjes uit. We bestaan einde van het jaar 26 Jaar. Kom allen en maak ons los. Voor meer informatie bel Hans 06 1282 53 43.

Zondag 27 februari

Stiltewandeling in de Broekpolder

Op zondag 27 februari organiseren de Broekpoldergidsen een stiltewandeling. Tijdens de vroege ochtend ervaar je de rustgevende stilte van de natuur. De wandeling in het natuur- en recreatiegebied start om 07:30 uur vanaf de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Let op: zoals de naam al doet vermoeden, is deze wandeling daadwerkelijk in stilte. Wil je meer weten over de Broekpolder? Meld je dan aan voor een andere wandeling. De kosten zijn 4 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas betaal je 2 euro. Zin om mee te lopen? Mail dan naar broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl. Geef bij je aanmelding ook je telefoonnummer op.

Donderdag 3 maart

Plien en Bianca

Plien & Bianca, een genre op zich, zijn al jaren niet meer weg te denken uit de top van de Nederlandse komedie. Wegens succes gaan hun meesterlijke typetjes, scherpe dialogen en sublieme timing voor een zevende keer in reprise en zie je ze op donderdag 3 maart in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen. Hun vorige show ‘Gaat het nog door’ zorgde voor lovende recensies, een nominatie voor de Poelifinario 2015 en uitverkochte zalen. In ‘En nu dan’ wacht er een onvergetelijke stoet aan typeringen en nemen de dames je weer een avond mee in hun unieke mix van hartverscheurende humor en ontroerende hilariteit. Kaarten (€ 32,50) zijn te koop via https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/plien-en-bianca.

Vrijdag 4 maart

Schilderworkshop voor beginners

Altijd al eens willen leren schilderen? Geef je op voor een gezellige schilderworkshop bij Atie Keizerwaard. Zij leert je de beginselen om met acrylverf een mooi schilderij te maken. De workshop kost €37,50 en is incl. drankjes en borrelgarnituur. Aan het eind van de avond ga je gegarandeerd met een mooi schilderij naar huis! Voor meer info: www.atiekeizerwaard.nl. Inschrijven kan door een mail te sturen naar: atiekeizerwaard@hotmail.com. Adres atelier: Philips de Goedestraat 162, Vlaardingen.

Donderdag 10 maart

Pauline Broekema

Schrijver en journalist Pauline Broekema komt op donderdag 10 maart met een indrukwekkende lezing naar de Stadsgehoorzaal Vlaardingen. Voor haar lezing in het teken van de Geuzenmaand in Vlaardingen gaat ze terug naar haar boek ‘Het Boschhuis’ (2014). In die veelgeprezen kroniek beschrijft ze op grond van intensief archiefonderzoek onder meer het verzetsverleden van haar oom Pieter. Hij werd in november 1944 door de bezetter gefusilleerd. Pauline zal vertellen over het dagelijks leven van een jonge verzetsman. Over spanningen en dillema’s, foute inschattingen, offers en nog veel meer. Kaarten (€ 7,50) zijn te koop via https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/pauline-broekema.

Rolf Sanchez

Rolf Sanchez is op dit moment de meest succesvolle artiest van Nederland op het gebied van Latin muziek en staat op donderdag 10 maart in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen! Samen met zijn band Latin Society weet hij je weg te blazen met zijn vocale kunsten en kan je laten dansen alsof je echte Latin heupen hebt.

Door zijn deelname aan De Beste Zangers van Nederland, waaruit het duet Pa Olvidarte met Emma Heesters voortkwam, maakte hij Latin onder een breed publiek geliefd. Het nummer was de hoogste stijger in de hitparade, belandde binnen drie weken in de top 5 en heeft inmiddels 3 keer de Platina status behaald. Kaarten (€ 29,50) zijn te koop via https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/rolf-sanchez