Gewoonlijk heeft trainer Bas van Loenen de touwtjes strak in handen. Daar hadden zijn manschappen na de kampioenswedstrijd lak aan en lieten hem echt naar de zevende hemel zweven. (foto: UWM/gsv)
Gewoonlijk heeft trainer Bas van Loenen de touwtjes strak in handen. Daar hadden zijn manschappen na de kampioenswedstrijd lak aan en lieten hem echt naar de zevende hemel zweven. (foto: UWM/gsv)

VFC/za was niet te stoppen

Algemeen

Over een snelle opmars gesproken. VFC, dat in 2017 met één zaterdagelftal startte en al in het tweede seizoen kampioen en derdeklasser werd, maakt dat waar. Weer drie jaar later stond de Sportlaan namelijk opnieuw in vuur en vlam. Een eenvoudige zege was nodig om de tweede titel en debuut in de tweede klasse veilig te stellen. Rijnmond/Hoogvliet werd het lijdend voorwerp: 5-0.

Door GERARD S. VERVER

“We zijn destijds gestart met de doelstelling om binnen vijf jaar tweedeklasser te worden”, stelt trainer Bas van Loenen, die in 2017 alleen aan de weg omhoog begon en nu met Najim Nasri de lijnen uitzet. “Dat is dus aardig gelukt.” Dat doet hij met wat hij een hecht collectief noemt. “Met jongens, die al jaren met elkaar bij VFC spelen en, dat staat buiten kijf, heel veel kwaliteit hebben.” Maar ook met spelers, die ooit als jeugdspeler aan de Sportlaan begonnen, terug kwamen en, is zijn analyse, “het team net het zetje geven om te doen wat we vandaag gedaan hebben.” Hij noemt met name Max Verkade, Nordin van Mil én Daan Smith. Waarbij de laatste achterin, dankzij zijn spelinzicht en de routine die hij opdeed in de hoofdmacht van divisieclub Excelsior M, binnen de lijnen als hulpkracht van het trainersduo fungeert. “Die is zo belangrijk. In eerdere competities gaven we nogal eens onnodig punten weg. Hij zet iedereen neer. Met hem erbij staat het als een huis.” Gevolgd door de niet onder stoelen of banken gestoken hoop, dat hij blijft. Want de kans bestaat, dat hij naar Maassluis terugkeert. “We gaan vanavond tijdens het feestje nog even op hem inpraten“. De aanhang nam daar al een voorschot op en zong luidkeels “Daantje, Daantje heeft verlengd”.

‘Excelsior M of VFC’

Zover is het echter dus nog niet. Smith wisselde vorig jaar van club, omdat hij door een job bij Feyenoord, waar hij coördinator onderbouw werd, onvoldoende tijd kon vrijmaken voor Excelsior M. Hij is inmiddels echter niet meer actief op Varkenoord en op zoek naar een nieuwe baan. “Zolang die er nog niet is, is het moeilijk te bepalen of ik in Maassluis weer voluit voor een plaats in het eerste kan gaan.” Tegelijk maakt hij duidelijk, dat het Excelsior M of VFC wordt. “Ik ga niet voor een overstap naar een andere divisieclub of hoofdklasser. Als de verplichtingen bij Excelsior, zoals trainingstijden, niet passen bij een nieuwe baan blijf ik hier.” Hij verwacht dat daarover in de komende weken meer duidelijk wordt. “Dat is voor later. Nu eerst nog even een feestje vieren.” En weg was ‘íe en ging op in de feestvierende meute.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Van Aerssenstraat krijgt de post weer, maar waar blijft de niet bezorgde? Algemeen 28 jun, 14:40
Afbeelding
Vlaardingse Nieke komt met tweede single: ‘Leef je leven’ Algemeen 28 jun, 14:32
Afbeelding
CWO trots op zijn jeugd Algemeen 28 jun, 07:47
Afbeelding
Veel tranen van verdriet vloeiden rijkelijk voor Zara aan de Holysingel Algemeen 27 jun, 15:19
Afbeelding
VFC/za gaat voluit voor de dubbel Algemeen 27 jun, 14:23
Afbeelding
Finaledag Vlaardings kampioenschap Algemeen 27 jun, 12:34
Afbeelding
Fotoserie van het Haring en Bierfestival Algemeen 27 jun, 08:59
Afbeelding
Zwaluwen wil weer eens Cup winnen Algemeen 27 jun, 08:54
Afbeelding
Burenraad Shell steunt de VoorleesExpress Algemeen 26 jun, 12:34
Afbeelding
Steun voor reconstructie van overtoom Algemeen 25 jun, 12:29
Afbeelding
Genieten van het Varend Corso in Vlaardingen Algemeen 25 jun, 09:48
Afbeelding
Agenda voor Vlaardingen Algemeen 24 jun, 13:13
Afbeelding
Boekenmarkt Windwijzer nu ook op zaterdagochtend geopend Algemeen 24 jun, 12:34
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief