Contrasten in Broekpolder

Algemeen
Victoria'04 was veel in SVV's zestien te vinden, maar kwam niet verder dan een treffer. (foto: Arie Noordhoek)
Victoria'04 was veel in SVV's zestien te vinden, maar kwam niet verder dan een treffer. (foto: Arie Noordhoek) (Foto: Arie Noordhoek).

Bij Victoria’04-SVV stond zaterdag voor de thuisploeg het zicht op de titel op het spel en bij Deltasport-Cion voor de gastheren het over de kling jagen van het degradatiegevaar. De één haalde de doelstelling, de ander (nog) niet. Met voor beide confrontaties de aantekening, dat ze niet om aan te gluren waren.

“Zo slecht hebben we deze competitie nog niet gespeeld”, mopperde Victoria-coryfee Lars Kortleven, die wegens een schorsing aan de kant bleef. “Slechte wedstrijd? We hebben toch met 1-0 gewonnen”, is de kijk van trainer Warry van Wattum. “Het gaat in deze fase niet om mooie wedstrijden, maar om de prijzen. Om het resultaat. We zijn met dat kampioenschap bezig. Als dat met baggervoetbal bereikt moet worden, het zij zo. Dan boeit de manier waarop me helemaal niet.” 

‘Slecht voetbal? Dat boeit me in deze fase niet’

Komend weekeinde reist Victoria’04 en aanhang voor de kampioenswedstrijd naar AGE/GGK, waarvan trainer Slobodan Dutina zaterdag op de tribune zat. “Als zij tegen ons zo spelen als vandaag tegen SVV winnen ze niet”, waarschuwde hij.

Zwaard van Damocles

Boven Deltasport hangt het zwaard van Damocles. Het verloor door een vroege goal van Jimmy van der Vaart met 0-1 van Cion. Morgenavond maakt het de laatste minuten af van de bij 1-1 gestaakte wedstrijd tegen Sparta. Bij verlies is degradatie een feit.