V.l.n.r. op de foto staan Mw van den Berg, Joke Brasser, dhr Van den Berg en Amar (5).
V.l.n.r. op de foto staan Mw van den Berg, Joke Brasser, dhr Van den Berg en Amar (5). (Foto: PR)

Burenraad Shell steunt de VoorleesExpress

Algemeen

Stichting Aanzet ontvangt een donatie van de Burenraad Shell Pernis voor de VoorleesExpress die Aanzet uitvoert in Schiedam en Vlaardingen. Shell Pernis is als goede buur betrokken bij de inwoners van Vlaardingen e.o.

De leden van de Burenraad ontvangen jaarlijks een symbolische vergoeding voor iedere bijgewoonde vergadering. Leden uit dezelfde woonplaats leggen dat bedrag bij elkaar en Shell verdubbelt dit. Samen overleggen de leden aan welk goed doel hun gezamenlijke bijdrage ten goede komt.
Gerard van den Berg en Ton Bakker zijn lid van de Burenraad Shell Pernis. Zij hebben de VoorleesExpress van Aanzet voorgedragen voor een donatie. “Ik ken het werk van Aanzet, in het bijzonder het voorlezen door vrijwilligers vanuit de VoorleesExpress, via mijn vrouw. Zij leest voor bij een Syrisch gezin en heeft hier echt plezier en voldoening van. Als voorlezer helpt zij kinderen op een speelse manier om de Nederlandse taal te leren. Met de ouders ontstaat waardevol contact.
Met weinig financiële middelen bereikt de VoorleesExpress een mooi resultaat. Daar willen we vanuit de Burenraad Shell Pernis graag aan bijdragen. “Ieder kind verdient een kansrijke toekomst. Aanzet verbindt werelden en bundelt krachten voor sterke wijken, waar talent je toekomst bepaalt en niet je achtergrond. Aanzet helpt kinderen en ouders die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken aan een goede start thuis en op school. Een van de projecten is het landelijke programma de VoorleesExpress dat Aanzet uitvoert in Schiedam en Vlaardingen.
Voorleesvrijwilligers gaan twintig weken lang een uurtje per week op huisbezoek bij een gezin. Ze lezen voor, doen taalspelletjes en praten met de kinderen. Ouders krijgen inspiratie om zelf vaker voor te lezen. Een bezoek aan de bibliotheek hoort er ook bij. “Dit levert mooie contacten op. En het werkt!”, vertelt coördinator Joke Brasser. “Ouders gaan zelf vaker voorlezen en spelen (taal)spelletjes met hun kind. Kinderen krijgen plezier in lezen, leren meer woorden en begrijpen de Nederlandse taal. Het gaat beter op school.”
Aanzet wil met de donatie van de Burenraad Shell Pernis meer bekendheid geven aan de VoorleesExpress. “Er staan ruim veertig gezinnen op onze wachtlijst. Als meer mensen een uurtje per week tijd vrijmaken om voor te lezen bij een gezin thuis, kunnen we meer kinderen kans geven op een goede start op de basisschool.” Wil je meedoen met de VoorleesExpress? Kijk dan op de website van de VoorleesExpress via www.voorleesexpress.nl/doe-mee en meld je aan voor Schiedam of Vlaardingen.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Maak kennis met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten Sport 13 aug, 14:23
Afbeelding
Haal een tasje op en maak een Vlaardings kunstwerk Uit 13 aug, 12:34
Afbeelding
Zet een taalheld in het zonnetje Algemeen 12 aug, 14:23
Afbeelding
Herdenking van de in Nederlands Indië gesneuvelde militairen Nieuws 12 aug, 12:34
Afbeelding
‘Soort desolate aantrekkelijkheid’ Cultuur 12 aug, 08:32
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Ingezonden brief van Jan Anderson: ‘Ode aan Oral History’ Historie 11 aug, 14:23
Afbeelding
Terug in de Tijd op het Zomerterras afgelast Uit 11 aug, 13:13
Afbeelding
‘Ik geniet er nog steeds van om mensen blij te maken’ Cultuur 11 aug, 12:34
Afbeelding
Nieuws in het kort Vlaardingen Nieuws 11 aug, 08:58
Afbeelding
Pas op voor gezondheidsproblemen met de warmte! Algemeen 10 aug, 16:59
Afbeelding
Irene Schoonfeld in de prijzen bij World Police & Fire Games Sport 10 aug, 14:23
Afbeelding
In de Ondernemende School ontdekken leerlingen zichzelf samen met leerkrachten en ouders Nieuws 10 aug, 12:34
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief