VFC/za gaat voluit voor de dubbel

Algemeen
VFC/za wil na het verlies in 2019 revanche nemen op zichzelf en een mooi seizoen bekronen met de Vlaardingse titel. (Foto: UWM/gsv),
VFC/za wil na het verlies in 2019 revanche nemen op zichzelf en een mooi seizoen bekronen met de Vlaardingse titel. (Foto: UWM/gsv), (Foto: )

De pijn van de negatieve zevenklapper in de 2019-finale van het Vlaardings kampioenschap is er nog steeds. De zaterdagmannen van VFC zijn namelijk niet gewend om te verliezen en zeker niet met cijfers als toen tegen DVO’32. In de competitie hebben ze met een soeverein kampioenschap en promotie naar de tweede klasse duidelijk gemaakt waar ze toe in staat zijn. Dus willen ze zaterdag revanche op zichzelf nemen en voor de dubbel gaan.

door GERARD S. VERVER

Voor trainer Bas van Loenen zou het, hij is echter afwezig, zijn tweede finale-ervaring worden. Nu zit Najim Nasri alleen op een stoeltje naast de bank. Een ‘ouwe-rot’ in het finale-vak. Zo stond hij zevenmaal als speler aan de aftrap en haalde hij als trainer (bij Cion, Deltasport en HVO) de dubbele cijfers. “Het is steeds weer een geweldige ervaring om het mee te maken.” Spelen tegen Zwaluwen wordt gezien als een uitdaging, “die we niet uit de weg gaan. Waarom zouden we.” 

Nogal wat Kwekkers zagen de hoofdklasser in de halve finale winnen van hun zondagbroeders. “En vonden, dat er voor ons zeker kansen liggen. We gaan ons niet aanpassen of ingraven. We houden, zelfs tegen een hoofdklasser, vast aan ons eigen spelletje en blijven druk vooruit zetten.”

De neo-tweedeklasser is zo goed als compleet. Wel mist het voorin de scherpte van de nog geblesseerde spitsen Dimitri van der Meer en Nino Netten. De laatste maakte onlangs zijn rentree, maar heeft er vooralsnog voor gekozen om verder aan zijn herstel te werken, zodat hij in september weer helemaal klachtenvrij aan het nieuwe seizoen kan beginnen. “Maar we hebben nog een paar gasten, die vanuit het niets een doelpunt kunnen maken”

Dat de nu wekelijkse training op donderdag wat plichtmating werd afgewerkt ziet Nasri niet als handicap. “Ach, de pijp was een beetje leeg. Dat komt wel goed. Zaterdag zullen ze er zeker staan en er voor gaan.” Bas van Loenen moet het op afstand volgen. Zijn wens: “Ik hoop, dat ze zich aan het einde van dit voor ons mooie seizoen nog één keer kunnen opladen en gaan stunten.”

Weg naar finale

Voorronde:

Victoria’04-VFC/za 1-1 (VFC wns)

CWO-DVO’32 3-4

VFC/zo-Cion 3-1

Zwaluwen verder omdat Deltasport zich afmeldde.

Halve finales:

Zwaluwen-VFC/zo 2-0 (na verlenging)

DVO’32-VFC/za 0-1