ZVVS sluit seizoen sterk af

Algemeen
Podiumplaatsen voor ZVVS
Podiumplaatsen voor ZVVS (Foto: R. Pop)

Verslag van ZVVS

“Het zwemseizoen loopt ten einde en dat wordt afgesloten met verschillende nationale kampioenschappen. Vorige week was het Nederlands Kampioenschap lange baan (50m bad) in Amersfoort.

Bij de dames, zwommen Karlijn, Sophia en Stella de nodige persoonlijke en daarmee ook clubrecords bij elkaar. Dat leverde Karlijn een zilveren medaille op bij de 100 meter vlinderslag. Sophia ging in dezelfde leeftijdscategorie jeugd met zilver naar huis op de 200 meter wisselslag en brons op de 200 meter vrije slag.

In vorm

Niels was in vorm. Hij domineerde op alle drie de rugslag afstanden, en pakte zowel goud op de 50 meter, 100 meter, en 200 meter in zijn leeftijdscategorie. Met zijn tijden kan hij zich meten met de nationale seniorentop, waarin in hij respectievelijk 1e en 2x 2e werd. Wij hopen dat het hem lukt om volgend seizoen zijn ambitie een limiet voor het EK te halen. Daarvoor gaat hij zijn zwemcarrier voortzetten bij high performance center van de KNZB in Eindhoven. Afgelopen weekend was het NK sprint, korte baan (25 meter bad), in Rotterdam. Ook nu zwom Niels zich in de finale van de 50 meter rugslag, maar moest genoegen nemen met een 5e plaats. In het sterke deelnemersveld, lukte het ondanks de verschillende persoonlijke records, alleen Karlijn nog op de finale van de 100 meter wisselslag te bereiken, waarin ze als 6e eindigde.

Clubkampioenschappen

Komend weekend sluit ZVVS haar seizoen af met de clubkampioenschappen. Om dan vanaf augustus zich op te maken voor een nieuw seizoen. Lijkt jou zwemmen ook leuk, kom gerust een kijkje nemen op een training. We hebben voor ieder zwemniveau passende wedstrijden. En misschien ook wel fijn om te weten, je hebt niet iedere weekend een wedstrijd, dus genoeg tijd voor andere activiteiten. Neem eens een kijkje op www.zvvs.nl of Instagram @zvvswedstrijdzwemmen.”