IJsclub geeft les op Winterterras

Algemeen
In 2019 werd op het kunstijs van Winterterras voor het eerst de IJsmoppenrace gereden. (foto: UWM/archief)
In 2019 werd op het kunstijs van Winterterras voor het eerst de IJsmoppenrace gereden. (foto: UWM/archief) (Foto: )

De sprankelende bijlage Winterland, die vorige week met Groot Vlaardingen op de deurmat viel, deed uitgebreid kond van de activiteiten die tot de slotdag op 7 januari op en rond het kunstijs van Winterterras te beleven zijn.

Het levert De Vlaardingsche IJsclub een mooi affiche op om zich in eigen stad te manifesteren. De in 1879 opgerichte DVIJC pendelt in de wintermaanden gewoonlijk op en neer naar het kunstijs van de Haagse De Uithof. De komende weken is de ijsclub ook actief op het overdekte kunstijs in ’t Hof. Daar geven de clubtrainers les aan ijsliefhebbers, die hun schaatstechniek willen verbeteren of om te leren schaatsen. Wie geen schaatsen heeft kan een setje lenen. De clinics zijn op dinsdag 13, 20 en 27 december van 18.00 tot 19.00 uur en op zaterdag 10 en 17 december van 9.00 tot 10.00 en van 10.00 tot 11:00 uur. Via de site van Winterterras of via secretariaat@dvijc.nl kan iedereen vanaf 6 jaar zich aanmelden.

De DVIJC sluit de activiteiten op het Vlaardingse ijs op vrijdag 6 januari af met de ijsmoppenrace, vernoemd naar het destijds door Bakker Verburg en later Hazenberg gebakken koekje, dat Westlanders in een vorstperiode mee naar huis namen om te bewijzen, dat ze schaatsend Vlaardingen bereikt hadden. Het is een nostalgisch evenement met deelnemers in historische kleding en op houten Noren of Friese doorlopers.

Burgemeester opent

Hoewel Winterterras al 6 december opende, komt burgemeester Bert Wijbenga vrijdag 9 december om 17.00 uur naar ‘t Hof voor de officiële opening. Een week later is Winterterras het startpunt van de Santa Run. Met om 17.00 uur de Kids Run, 17.30 uur de Santa Run en 17.45 uur de Santa Walk

Meer info; winterterras.nl