Kort nieuws uit Vlaardingen

Algemeen
Kort nieuws
Kort nieuws (Foto: Stockphoto)

Museum Vlaardingen zoekt vrijwilligers

Museum Vlaardingen zoekt vrijwilligers die als museumdocent kinderen in Vlaardingen meer leren over de stad en haar geschiedenis. Het gaat om vier vrijwilligers, die samen met andere vrijwilligers de  interactieve museumlessen geven. Het gaat om 4 tot 16 keer per maand in het museum lesgeven? Het educatieteam ontvangt regelmatig schoolklassen uit het basis- en voortgezet onderwijs, NT2 groepen en BSO’s. De geïnteresseerde werkt samen met andere vrijwilligers aan het culturele klimaat in de stad en krijgt er vele gratis activiteiten voor terug.

Kijk voor meer informatie over de vacature op www.museumvlaardingen.nl of neem contact op met Annet van der Vat, coördinator vrijwilligers bij Museum Vlaardingen via e-mail annet@museumvlaardingen.nl of telefonisch via 010 434 87 22. Binnenlopen in het museum kan natuurlijk ook.

Avondgebeden in de stille week

In de stille week voor Pasen houdt GKV de Fontein avondgebeden. De tijd voor Pasen is een tijd van inkeer en reflectie, verootmoediging maar ook verkondiging van genade. Samen zoeken we in een korte liturgie van ongeveer een half uur de nabijheid van God vormgegeven door eenvoud, stilte, Bijbellezing en gebed. Iedereen is van harte welkom om dit mee te vieren, de avonden zijn in het kerkgebouw aan de Groen van Prinstererstraat 65A, van maandag 3 april tot en met donderdag 6 april en beginnen om 19.30 uur.

Klassiek voor kleintjes    

Op zondag 2 april (9.30 uur, 10.15 uur, 14.00 uur en 15.00 uur) kunnen de allerkleinsten genieten van klassieke muziek, tijdens de speciale speelconcerten in de Stadsgehoorzaal. Krulmuziek trakteert baby’s (tot 18 maanden) en dreumesen (1,5 tot 2,5 jaar) op betoverende klanken, terwijl zij op het grote speelkleed mee wiegen of spelen. Zo maken kindjes al op jonge leeftijd kennis met de magie van theater én met grote componisten als Vivaldi, Strauss en Dvorák. Kaarten zijn verkrijgbaar via stadsgehoorzaal.nl/programma.
Krulmuziek combineert klassieke muziek en ‘Muziek op Schoot’ spel, waardoor speelconcerten ontstaan. De muziek die muzikanten Hester Verhoeff (viool), Zdenka Procházkova (altviool) en Sebastiaan van den Bergh (cello) spelen staat heel dicht bij de belevingswereld van hun jonge publiek. Tempo, sfeer en duur wordt aangepast aan de luister-, beweeg- en speelbehoeften van de kleintjes. Multi-muzikant Félice van der Sande schreef liedjes die (groot)ouders en kinderen samen mee kunnen zingen. Ook moedigt zij de kleintjes aan om in de handen te klappen en met de voetjes te stampen. Tijdens het Baby Speelconcert spelen baby’s op een rammelaar mee op de vrolijke vioolmuziek en mogen tijdens het concert dicht bij de muzikanten kruipen. Aan het eind van het Dreumes Speelconcert worden kleine viooltjes tevoorschijn getoverd, die de dreumesen mogen uitproberen.

Alzheimercafé over dagvoorziening

Op dinsdag 4 april is er een Alzheimercafé in de Brasserie van Het Zonnehuis Vlaardingen. Onderwerp van deze avond is ‘De waarde van een dagvoorziening voor mensen met dementie’
Een dagvoorziening heeft zowel voor de persoon met dementie waarde als voor de mantelzorger die samenleeft met de persoon met dementie. Het Alzheimercafé begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Plaats van handeling: Brasserie van het Zonnehuis Vlaardingen, Dillenburgsingel 5.