Benefietconcert om jeugdigen te interesseren voor klassieke muziek

Cultuur
Olga Malkina, een jaar gekleden lid geworden van Rotary Vlaardingen 80 geeft op 2 december een benefietconcert.
Olga Malkina, een jaar gekleden lid geworden van Rotary Vlaardingen 80 geeft op 2 december een benefietconcert. (Foto: Maria Nikolic)

De Vlaardingse jeugd kennis te laten maken met klassieke muziek. Dat is geen gemakkelijke opgave voor ouders of voor leerkrachten op de basisschool. Rotary Vlaardingen 80 wil daarbij een handje helpen met het organiseren van een benefietconcert waarbij de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het Rotary Jeugdfonds.

Door Peter Spek

“Het Rotary Jeugdfonds kan er dan financieel voor zorgen dat er een serie workshops over klassieke muziek voor leerlingen uit de Talentklas in Vlaardingen georganiseerd kunnen worden om leerlingen op deze manier kennis te laten maken met klassieke muziek,” zegt Marieke Olsthoorn van Rotary Vlaardingen 80. De Talentklas is een initiatief van acht basisscholen in Vlaardingen Centrum en Vlaardingen West voor leerlingen die makkelijker kunnen leren. 

Talentklas

“In de Talentklas wordt lesgegeven aan een kleine groep leerlingen uit groep zeven en acht, waarbij de nadruk ligt op leren in de praktijk,” aldus Marieke Olsthoorn. Ook na de workshops kunnen leerlingen die echt gegrepen raken door klassieke muziek en de ouders zelf de muzieklessen niet kunnen betalen, een beroep doen op het jeugdfonds van de Rotary Vlaardingen. 

Op het programma staan werken van Bach, Mozart, Beethoven en Dupré

De workshops zijn een initiatief van Rotary Vlaardingen 80, de wijkgemeente van de Bethelkerk en de Stadsgehoorzaal. Het benefietconcert wordt gegeven op zaterdagmiddag 2 december in de Bethelkerk. Te gast is de Russisch-Nederlandse klassiek concertpianiste en organiste Olga Malkina. Op het programma staan toegankelijke werken van Bach, Mozart, Beethoven en Dupré. Olga Malkina woont sinds 1995 in Nederland en is een jaar geleden lid geworden van Rotary Vlaardingen 80. Haar expressieve pianospel is al diverse keren op CD uitgebracht, ook betrad zij verschillende aansprekende muziekpodia waaronder het podium van de grote zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. Het benefietconcert begint om 14.30 uur en kaartjes voor de prijs van tien euro zijn te bestellen via de website van Rotary Vlaardingen 80.