Succesvolle aftrap van de Stadskaravaan in Holy en Westwijk

Cultuur
Succesvolle aftrap van de Stadskaravaan in Holy.
Succesvolle aftrap van de Stadskaravaan in Holy. (Foto: )

De kick-off van de Stadskaravaan vond afgelopen zondag 10 maart plaats. Dit jaar komt het succesvolle festival dat afgelopen jaar in het kader van Vlaardingen750 georganiseerd werd terug naar twee Vlaardingse wijken.

Tijdens de kick-off ging organisator de Stadsgehoorzaal samen met de cultuurpartners langs de Holy en de Westwijk om de wensen en ideeën van de wijkbewoners te verzamelen. In beide wijken kwam een grootschalige en brede vertegenwoordiging bij elkaar, wat een zeer diverse hoeveelheid aan input opleverde. Het team van de Stadskaravaan gaat samen met de vrijwillige Wijkcrew verder aan de slag met de invulling van de uiteindelijke festivals op zaterdag 8 juni (Holy) en zaterdag 14 september (Westwijk). Meer informatie over het project is te vinden op www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

Holy

Om 10.30 uur opende de deuren van IKC de Ark in Holy. 21 enthousiastelingen met een grote diversiteit in leeftijden en culturele achtergrond werden verwelkomd door het team van de Stadskaravaan en de aanwezige partnerorganisaties. Na een korte introductie werd de wijkbrainstorm geopend. Alle dromen, wensen en ideeën voor de inhoud van het festival werden enthousiast gedeeld. Vele artiesten, genres, wijktalenten, workshops, spelletjes, hapjes en drankjes passeerden de revue. Na een uur waren de inputborden goed gevuld en werden ook de aanmeldformulieren voor de vrijwillige Wijkcrew massaal ingeleverd.

Westwijk

Hierna trok het team van de Stadsgehoorzaal door richting de Westwijk, waar vanaf 15.30 uur de grote zaal van Wijkcentrum West steeds voller stroomde. Meer dan 30 personen, waaronder een grote groep jongeren uit de wijk, deelden vol passie hun droombeelden van het festival. Binnen mum van tijd waren de inputborden dan ook gevuld met de meest uiteenlopende ideeën en stroomden ook de aanmeldingen voor de Wijkcrew binnen.

Na deze aftrap gaat de Stadsgehoorzaal als kartrekker verder met de invulling van de uiteindelijke festivals op basis van het verkregen advies. Hierbij worden zij bijgestaan door de gedreven Wijkcrew en de partners bestaande uit De Kroepoekfabriek (poppodium), Cultuurhuis KADE40, Museum Vlaardingen, Bibliotheek de Plataan en Minters (jongerenwerk).

Wijkbewoners, ondernemers of andere geïnteresseerden die de kick-off gemist hebben, maar wel graag mee willen denken over de Stadskaravaan in de Holy of de Westwijk, kunnen zich melden bij de Stadsgehoorzaal. Meer informatie over het project is te vinden via:  www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.