Feestelijke Overdracht van Windmolens aan Oeverwind B.V.

Nieuws
De feestelijke overdracht van de windmolens aan Oeverwind B.V.
De feestelijke overdracht van de windmolens aan Oeverwind B.V. (Foto: PR)

De feestelijke overdracht van de windmolens aan Oeverwind B.V. werd gevierd door de aanwezigen zaterdag. De gebeurtenis markeerde het einde van een ontwikkelingsperiode van zeven jaar. Ondanks uitdagingen zoals de corona-pandemie en wereldgebeurtenissen zoals de oorlog in Oekraïne, stonden de windmolens als een symbool van doorzettingsvermogen en gemeenschapszin.

De voorzitter van zowel Oeverwind B.V. als het VEC, Ton van der Steen, blikte terug op de turbulente reis die leidde tot dit moment van triomf. Hij benadrukte de steun van individuen, organisaties en instanties die hebben bijgedragen aan het succes van het project. “Zonder hun toewijding en steun zou deze mijlpaal onbereikbaar zijn geweest,” sprak Van der Steen vol dankbaarheid. Naast het vieren van het heden, werden ook toekomstplannen besproken. Van der Steen onthulde voorzichtig dat de gemeenschap al vooruit kijkt naar mogelijkheden voor uitbreiding, een idee dat de komende tijd grondig zal worden onderzocht.
Andere sprekers tijdens de viering waren Laetitia Ouillet van De Windvogel, Alexandra van Staaveren van Staatsbosbeheer, gedeputeerde van energie van Zuid-Holland Berend Potjer en wethouder Koen Kegel. Ze benadrukten de snelheid waarmee Vlaardingen dit doel bereikte, in vergelijking met andere gemeenten. Tijdens de viering werd ook de verbinding tussen de windmolens en natuurprojecten benadrukt, met de aankondiging dat een deel van de opbrengst wordt gebruikt om natuurinitiatieven in de regio te ondersteunen. Leden van De Windvogel hoorden dat ze ook lid kunnen worden van het VEC om zo een groter belang te nemen in de windmolens van Oeverwind. Onder het genot van hapjes en drankjes werd van gedachten gewisseld over de toekomst.