Agenda voor Vlaardingen

Nieuws
Lezing bijzondere zeedieren en - wieren in De Heemtuin
Lezing bijzondere zeedieren en - wieren in De Heemtuin (Foto: De Heemtuin Westwijk)

zaterdag 30 maart

Open Kerkdag

A.s. zaterdag 30 maart, Sionkerk opent van 10:30 tot 12:30. Koffie voor volwassenen, spelletjesochtend met Paasverhaal voor kinderen (4-12 jaar). Knutselen, plantjes zaaien, lekkers. Instappen op elk moment, geen kosten. Adres: Sionkerk, Westnieuwland 56, 3131 VX Vlaardingen.

maandag 1 april

Lammetjesdag

Lammetjesdag op 2e Paasdag bij Adrianushoeve, Woudweg 26, Schiedam! Kom knuffelen, knutselen, en geniet van schapendrijfshows, pannenkoeken en meer! 1 april, 12.00 - 16.00 uur. Entree €2,50, gratis voor kinderen <5 jaar. PIN betaling mogelijk. Beperkt parkeren, kom zoveel mogelijk op de fiets.

Paasconcert

Het Paasconcert in de Grote Kerk op de Markt vindt plaats op maandagmiddag 1 april om 15:00 uur. Geniet van optredens door de Vespercantorij onder leiding van Peter van Kranenburg, met Helma van der Windt (sopraan), André Betsema (tenor) en Aad Zoutendijk (orgel). Het programma omvat stukken van onder andere Bach, Smart en Dubois, met een korte pauze voor koffie of thee. Toegang is gratis, maar een bijdrage voor het orgelonderhoud wordt gewaardeerd.

dinsdag 2 april

Bert Otto exposeert in België

Kunstenaar Bert Otto uit Maassluis/Vlaardingen, bekend van o.a. ‘Verweesde boten’, exposeert in Oostende, België, in het kader van het Ensor jaar. De expo ‘Drijfgoud - De Ensor in jou’ toont zijn werk dat perfect aansluit op James Ensor’s wereld. De expo opent op 2 april en sluit op 27 april in Wellingtonstraat 17, 8400 Oostende (gesloten op zondag).

Alzheimercafé over Dagbesteding

Ontdek wat er gebeurt op de dagbesteding voor mensen met dementie! Kom naar het Alzheimercafé Vlaardingen op dinsdag 2 april in de Brasserie van Het Zonnehuis Vlaardingen. Bertine Haak en Helge Hilversum van Argos Zorggroep delen inzichten over dagvoorzieningen, toegang en meer. Vanaf 19.00u open, programma begint om 19.30u. Kom al uw vragen stellen! Dillenburgsingel 5, Vlaardingen.

woensdag 3 april

Op ontdekkingstocht naar bijzondere zeedieren en -wieren

Ontdek de verborgen wereld van de Zeeuwse dijken met duiker, fotograaf en kunstenaar Mick Otten op woensdagavond 3 april. Leer over unieke zeedieren en zeewieren tijdens zijn gratis lezing om 20.00 uur. Meld u snel aan via activiteitenheemtuin@fondssv.nl o.v.v. lezing zeedieren. Beperkte plaatsen beschikbaar.

zaterdag 6 april

Boekenmarkt Documentatiegroep

Boeken- en documentatiemarkt door Documentatiegroep ‘40-’45 op 6 april in Koningshof, Maassluis, van 9.00 tot 14.00 uur. Gratis entree. Ontdek een breed scala aan boeken, kranten, documenten, foto’s en meer uit de Tweede Wereldoorlog. Dien vooraf vragen in via vragen@documentatiegroep40-45.nl. Raadpleeg ter plaatse de unieke database voor (familie)onderzoek. Ruil uw dubbele of ongewenste items op de beurs. Meer info op https://www.documentatiegroep40-45.nl/ en sociale media.

zaterdag 6 april

Tai chi voorjaarsles

In het voorjaar komt de natuur in beweging, het is goed om dan zelf ook in beweging te komen. Dat kan door mee te doen met tai chi. We doen dat in de fijne yoga zaal van TouchFit op zaterdag 6 april. Lichaam en geest in evenwicht. Deze Chinese bewegingsleer zorgt door de rustige bewegingen voor energie, souplesse, en een beter evenwicht. Ervaring is niet nodig, in het voorjaar staat het element “hout” centraal. Voor opgave en/of informatie mail: joseroodenburg@gmail.com of www.bloesem.me Data: 6 april 2024Tijd: 10.00 – 11.00 uur.Locatie: Touchfit Hendrik Casimirstraat 151 Vlaardingen Kosten: EUR 9,50

Men vraagt en wij draaien

Senioren Omroep Plus-Radio verzorgt op zaterdag 6 april tussen 14.00 en 16.00 uur in de Brasserie van Drieën-Huysen Zuid het programma “Men vraagt en wij draaien”. Lichte amusementsmuziek uitgekozen door de bewoners en andere belangstellenden. U vindt de Brasserie aan de Graaf Walraamlaan 100 in Vlaardingen. Het programma is terug te luisteren op zaterdag- en dinsdagvond om 20.00 uur via www.plus-radio.nl.