Hoe omgaan met spanning en stress

Nieuws
Wout van Dooren(rechts) beklinkt de samenwerking met Bart van Dorp van de Kroepoekfabriek met een ferme handdruk.
Wout van Dooren(rechts) beklinkt de samenwerking met Bart van Dorp van de Kroepoekfabriek met een ferme handdruk. (Foto: RWM/PS)

Wout van Dooren van de Vlaardingse 2CoachMe Academy heeft de samenwerking gezocht met de Kroepoekfabriek, de muziektempel aan de Koningin Wilhelminahaven. Niet om nu muziek te maken, maar voor de organisatie van een seminar op donderdag 4 april over het omgaan met spanning en stress.

Door Peter Spek

“Het seminar gaat over gevoelens die je kunt ervaren voor een spannend moment. Denk bijvoorbeeld aan solliciteren, het afrijden van het rijexamen, een presentatie of een muziekoptreden verzorgen. De spanning vooraf zorgt voor veel mensen voor heel veel stress,” zegt Wout van Dooren. “Ik kan aanwijzingen geven om beter om te gaan met stress en spanning, zodat je tot een goed resultaat kunt komen.” Wout van Dooren predikt in zijn presentatie vooral zelfvertrouwen en de ervaring dat je het aankunt. “Wij hebben nu eenmaal stress nodig om goed te kunnen functioneren, maar hoe voorkom je dat het de overhand neemt? Teveel stress kan zorgen voor angst of paniek. Die balans daartussen, ook wel de ideale prestatietoestand genoemd, daar gaan wij het in de seminar over hebben,” aldus de Vlaardinger. “Tijdens de avond hoop ik de deelnemers te leren grip en controle te krijgen over je gedachten. Zo kan je de focus houden op de prestatie zelf in plaats van op verschillende gedachten daar rondom heen.” Waarom die samenwerking met de Kroepoekfabriek? “In de Kroepoekfabriek staan de gaafste artiesten uit ons land op het podium. Als het gaat over talentontwikkeling zien wij onze functie veel breder dan alleen muziek maken met elkaar. Voor en achter de schermen werken wij aan talentontwikkeling en omgaan met spanninmg en stress,” aldus Bart van Dorp van de Kroepoekfabroek. Reserveren kan via kroepoekfabriek.nl.