Kort nieuws uit Vlaardingen

Nieuws
Kort nieuws uit Vlaardingen.
Kort nieuws uit Vlaardingen. (Foto: stockphoto)

Ruim een jaar geleden lieten de organisatoren van Spin For Life, het spinning evenement voor villa Joep weten, dat zij definitief stopten met de organisatie. Reserves die er nog waren zijn nu niet meer nodig. Daardoor heeft de organisatie besloten het mooie bedrag van ruim 12 duizend euro,  dat nog in kas was, naar Villa Joep over te maken. Spin For Life heeft in totaal de afgelopen vijftien jaar ruim 1,5 miljoen euro bijeengebracht voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. En met het nodige succes. Er zijn een aantal baanbrekende resultaten geboekt in het onderzoek, maar het betekent helaas niet dat neuroblastoom kinderkanker de wereld uit is. De organisatie blijft de deelnemers daarom ook oproepen te blijven doneren, want één ding is duidelijk, de bijdrage is belangrijk om essentieel onderzoek naar deze agressieve ziekte te blijven doen. De medische wereld kijkt uit naar het moment dat dit zorgt voor levensverlengende resultaten. “Met heel veel dankbaarheid kijk ik terug op meer dan vijftien jaar Spin for Life in Vlaardingen. Het is ongelofelijk wat de deelnemers in die jaren hebben neergezet,” aldus Leontine Steijn, de moeder van Joep, die op jonge leeftijd is overleden aan neuroblastoom kinderkanker.

Definitief einde voor Spin For Life

Paaseieren zoeken in Park Hooglede

De jeugd uit de wijk Park Hooglede kan op paasmaandag 1 april eieren zoeken. De actieve bewonerscommissie gaat de eieren verstoppen in de speeltuin aan het begin van de wijk. Het eieren zoeken begint om 10.00 uur en duurt tot 10.45 uur. Aanmelden kan door de in de wijk bezorgde flyer, in de bus te stoppen op het adres Laan van Hooglede 5 met vermelding van de naam van de kind(deren) die mee willen doen met de zoektocht naar de paaseieren met daarin een bijdrage van één euro per kind. Aanmelden kan tot en met 28 maart.

Frederique Welle Donker op EK indoor

Fortuna-atlete Frederique Welle Donker wist zich op het Europees kampioenschappen indoor in het Poolse Torum voor masters goed stand te houden in een sterk veld van loopsters. De beste prestatie leverde zij bij de vrouwen boven de 60 jaar op de 1500 meter met een tijd van 6.28.98 minuten wat haar een negende plaats opleverde. Een zelfde positie bereikte Frederique Welle Donker op de 3000 meter met een tijd van 13.37.29 minuten. Op het laatste onderdeel, de 800 meter werd zij tiende in de tijd van 3.10.39 minuten.