Kort nieuws uit Vlaardingen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Rodi)

 Kort nieuws uit Vlaardingen

Vrijheidsmaaltijd in de Windwijzer

Traditiegetrouw vindt op 5 mei weer de Vrijheidsmaaltijd plaats. “Met elkaar proosten op de vrijheid, samen eten en in gesprek gaan met elkaar over vrijheid en daarbij ervaringen delen,” zegt Ineke Nieuwstraten, die voor de organisatie zorgt in samenwerking met Platform Ander Vlaardingen, De Windwijzer en de Stichting Nationale Gedenkdagen. Het thema voor dit jaar is Vrijheid vertelt. De tafel wordt niet alleen gedekt in de Windwijzer. In heel Nederland staan vrijheidsmaaltijden op het programma. “Juist in deze tijd van oorlogsdreigingen is het goed om met elkaar over vrijheid te praten.” “Voorafgaande en tijdens de Vrijheidsmaaltijd kan er geluisterd worden naar enkele interviews met kinderen van ouders die in de oorlog in een vernietigingskamp of in het verzet hebben gezeten en hoe die ervaringen hun leven hebben beïnvloed,” zegt Ineke Nieuwstraten, zelf een dochter van een Vlaardingse Geus, die in het verzet heeft gezeten. Ook wordt er gesproken met vluchtelingen over hun ervaring en de invloed op hun kinderen. De maaltijd begint op 5 mei om 18.00 uur en duurt tot 20.20 uur. Aanmelden kan tot 26 april via: nellekevdl46@kpnmail.nl..

Vijf nieuwe clubrecords voor Fortuna-jeugd

De jeugd van de atletiekvereniging Fortuna is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Op de eerste competitiewedstrijd werden maar liefst vijf nieuwe clubrecords gevestigd. Lisette Keizer snelde op de 400 horden naar een tijd van 1.17.77 minuten en dat was goed voor het eerste nieuwe clubrecord. Daimy van Beek deed niet on der voor zijn clubgenote en liep ook een nieuw clubrecord op dit technisch moeilijke atletieknummer. Hij liep een tijd van 1.17.49 minuten. De jeugdige Fortuna-atleten domineerden op de estafettenummers met drie nieuwe clubrecords. Het meisjesteam op de 4x400 meter blonk uit en liep naar een tijd van 4.48.90 minuten en dat was ruimschoots sneller dan het oude record van vorig jaar van 5.11.08 minuten. De estafetteteams in de leeftijdscategorie 16 en 18 jaar waren goed voor nog twee nieuwe clubrecords.

Anna van Droffelaar goed in vorm

Anna van Droffelaar liet bij kwalificatiewedstrijden in Eindhoven zien goed in vorm te zijn. De Vlaardingse die woont en traint in de Lichtstad kwam op de 200 meter schoolslag uit op een tijd van 2.33.89 minuten en met deze tijd zat zij slechts enkele tellen onder haar beste prestatie van 2.33.69 minuten.