Agenda voor Vlaardingen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

vrijdag 26 april

Voorleesfeest

Voorleesfeest op de Vlaardingse Fluisterboot de Andante, georganiseerd door de Bibliotheek de Plataan. Kinderen van 3 t/m 7 jaar kunnen genieten van verhalen, liedjes en meer. Reserveer een kaart via www.debibliotheekdeplataan.nl/agenda. Datum: vrijdag 26 april, vertrek om 15.15 uur vanaf de kade tegenover Polderpoort. Kosten: €2 voor bibliotheekleden, €3 voor niet-leden.

Tai chi voorjaarsles

We gaan weer naar buiten. In het voorjaar komt de natuur in beweging, het is goed om dan zelf ook in beweging te komen. Dat kan door mee te doen met de tai chi les in ’t Hof. Lichaam en geest in evenwicht. Deze Chinese bewegingsleer zorgt door de rustige bewegingen voor energie, souplesse, en een beter evenwicht. Ervaring is niet nodig, in het voorjaar staat het element “hout” centraal. Data: 26 april 2024Tijd: 9.00 – 10.00 uur.Locatie: ‘t Hof Vlaardingen Kosten: EUR 8,50 Voor opgave en/of informatie mail: joseroodenburg@gmail.com of www.bloesem.me

zaterdag 27 april

Vroege Vogelwandeling

Vroege vogelwandeling in de Broekpolder op zaterdag 27 april om 6.00 uur. Start bij de picknicktafels in het Klauterwoud. Duur: 2 uur. Aanmelden verplicht via broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl. Kosten: €4 per persoon, €2 met vrijwilligerspas. Honden aangelijnd welkom. Meer info op www.broekpolder-vlaardingen.nl.

zondag 28 april

Oostwijk klassiek

Ontdek een betoverend klassiek concert bij De Windwijzer op zondagmiddag 28 april om 15.30 uur. Het Loksias Quartet brengt een unieke ervaring waarbij muziek en kleur samenkomen in harmonie. Mis het niet! Toegang €12,50, aanmelden via ernemaat@hotmail.com. Schiedamseweg 95, Vlaardingen.

zondag 28 april tot zondag 12 mei

De Vreemde Vogel: Meivakantie vol kinderactiviteiten

Beleef de Meivakantie bij De Vreemde Vogel. Van 28 april tot en met 12 mei: activiteiten voor het hele gezin, inclusief kindertheater, knutselworkshops, en zweefmolenpret. Kindertheatervoorstellingen op maandag: Kriebelbeestjes (29 april) en Ridders en vroeger (6 mei) om 11.00 uur. Geschikt voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar (€7,50 p.p.). Maximaal 20 kinderen per voorstelling, reserveer sne?l. Escape Room: Help Prof. Dr. Fügel de laatst levende Di-Da-Dodo te redden. Speciale Escape Room voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. Online reserveren beschikbaar. Dagelijkse activiteiten in het Tuincafé van 10.00 tot 18.00 uur, inclusief gratis zweefmolenrit om 15.00 uur met een spekjesregen! Reserveer nu via www.devreemdevogel.nl of bel 010-3415025.

donderdag 2 mei

Expositie

Expositie van schilderijen door Wim van Klink in Kerkcentrum Holy, van 23 april tot 10 juni. Inspiratie uit Helmantel’s werk, Wim’s eigen composities, stillevens, en meer. Open tijdens reguliere kerkcentrum uren. Adres: Reigerlaan 47a. U kunt deze expositie bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het kerkcentrum:Maandag, dinsdag, donderdag van 9.00 - 11.00 en vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Lunchconcert

Elke donderdag is er een lunchconcert van 12:45 tot 13:15 uur in de Grote kerk van Vlaardingen met Aad Zoutendijk op het orgel. Op donderdag 2 mei worden er werken gespeeld van Bohuslav C?ernohorský, Dietrich Buxtehude, Franz Bühler, Theodor Grünberger en John Ebenezer West. De toegang is gratis, wel is er een collectepot bij de uitgang.

Bethelcafe

Elke 1e en 3e donderdag in de maand is er Bethelcafe in de Bethelkerk. Iedereen is welkom. Een goed gesprek, klaverjassen, biljart, koffie, sjoelen ....

vrijdag 3 mei

Internationale acts in De Kroepoekfabriek

Internationale act: The Cold Stares uit de VS, met support van VAN TASTIK, op 3 mei in De Kroepoekfabriek, Vlaardingen. Southern rock en blues voor liefhebbers. De enige clubshow van The Cold Stares in NL na hun bekroonde album ‘Voices’. Tickets op www.kroepoekfabriek.nl.

zondag 5 mei

Vrijheidsmaaltijd

Vrijheidsmaaltijd in Vlaardingen op zondag 5 mei, 18.00 - 20.30 uur bij De Windwijzer. Proost op vrijheid, samen eten, gesprekken en interviews over oorlogservaringen en vluchtelingen. Thema: “Vrijheid vertelt”. Aanmelden vóór 26 april via nellekevdl46@kpnmail.nl.

Lopen met de herder bij Schaapskudde Vockestaert

Wandeling met schaapskudde op zondagmiddag 5 mei om 12.00 uur bij Arianushoeve, Woudweg 26 in Schiedam. Schaapsherder leidt kudde met lammetjes door de polder, uitleg over samenwerking hond-herder. Mogelijkheid om kudde te leiden. Terugkomst om 14.30 uur voor koffie/thee en lezing over weidevogels. Geen kosten, vrijwillige bijdrage welkom. Inschrijven via info@lexthoen.nl. Beperkt parkeren, kom bij voorkeur op de fiets.