VFC en Cion krijgen ieder hun deel

Sport
VFC/za en Cion brachten aan de Sportlaan niet het verwachte spektakel. Met 1-1 kreeg ieder wat hen toekwam. (Foto: UWM/gsv).
VFC/za en Cion brachten aan de Sportlaan niet het verwachte spektakel. Met 1-1 kreeg ieder wat hen toekwam. (Foto: UWM/gsv). (Foto: )

De verwachting was hoog gespannen: VFC/za-Cion zou een clash worden met op het puntje van de tribune-bankjes zittende aanhangers en neutraal publiek. Zover kwam het niet. In beide kampen ontbrak het gif om er een pakkend duel van te maken. Zelfs de fanatieke Kwekker-aanhang op Vak-T hield de kaken lang op elkaar.

DOOR GERARD S, VERVER

Twee hoogtepunten: vijf minuten na de aftrap tikte Gelmo Vyent helemaal vanuit het niets de 0-1 achter VFC-doelman Max Verkade en vijf minuten voor het eindsignaal zorgde Nino Netten miraculeus vanuit een melee van spelers voor de 1-1. Daarmee kreeg de confrontatie, met burgemeester Bert Wijbenga en wethouder Ivana Somers op de overdekte, een juiste uitslag. In het ene kamp had de teasmleiding er vrede mee, in het andere niet.

“Cion is een goede ploeg met een stel goede verdedigers”, analyseert VFC’s Bas van Loenen. “Dan mag je, nadat we al snel en vrij ongelukkig achter komen, best wel een goed gevoel hebben als het uiteindelijk toch nog gelijk wordt”. De tegenpartij deelt die mening niet. Ricky van den Bergh “Als je bijna de hele wedstrijd met 0-1 voor staat en je geeft dat dan via een doelpunt uit een standaard-situatie uit handen kan je niet tevreden zijn. Want laten we wel wezen, als wij hier met 0-1 winnen was dat niet onverdiend geweest.”

Eens waren ze het wel over de manier waarop de derby zich ontwikkelde, “In zo’n wedstrijd mag je best wel wat meer brengen”, vindt Van Loenen. “Dat hebben we de mannen in de rust ook duidelijk gemaakt. We lieten Cion te veel in zijn waarde en creëerden zelf weinig tot niks.” En Van den Bergh: “Ik miste voetbalgogme. In een derby moet je strijd, passie en energie inzetten. En er optimaal voor gaasn. Dat ontbrak.”