Van Dijk(polder) naar ‘t Nieuwelant

Sport
Jeffrey van Dijk laat komend seizoen het jeugdvoetbal achter zich om bij CWO 'de grote jongens't e gaan leiden. (Foto: Alphense Boys)
Jeffrey van Dijk laat komend seizoen het jeugdvoetbal achter zich om bij CWO 'de grote jongens't e gaan leiden. (Foto: Alphense Boys) (Foto: )

Jeffrey van Dijk is pas 31, heeft al het trainersdiploma UEFA-A, werkte tot dusverre alleen met jeugdteams en maakt komend seizoen de transfer vanuit de Maassluise Dijkpolder, waar hij sinds 2021 bij Excelsior M O18 leidt, naar CWO.

In park ‘t Nieuwelant volgt hij zijn (bijna) voornaamgenoot Jeff Stans op, die roerganger wordt bij vierde divisionist Nieuwenhoorn. Voordat de inwoner van Zoetermeer in Maassluis terecht kwam stuurde hij vier jaar de O16 en O17 van Alphense Boys aan. “In die jaren heb ik bij het jeugdvoetbal alle dimensies wel gezien en met die teams op divisie-niveau gespeeld. Het was een mooie ervaring”, motiveert Van Dijk zijn transfer. Zijn ambities stoppen niet bij jeugdvoetbal. Vandaar dat hij bij CWO aanklopte en uitstekend in het door de spelersgroep en bestuur geformuleerde profiel bleek te passen. “De spelers houden van variatie in de training. Volgens de info, die we vanuit Excelsior M kregen, is dat één van zijn kwaliteiten. En na Jeff Stans, die hier ook aan zijn eerste grote taak begon, ging de voorkeur weer uit naar een jonge trainer.”

De klik was wederzijds. “Een warme club met goede faciliteiten”, was de eerste indruk nadat Van Dijk de vacature had opgemerkt, zich bij CWO had gemeld en “een prettig gesprek”, zoals hij het noemt, “een goed gevoel achterliet”. Veel kans om de tweedeklasser aan het werk te zien heeft hij nog niet gehad. Hij volgde de resultaten die na de winterstop twee, overigens onnodige nederlagen, opleverden. “Ze verkeren even in een moeilijke periode, maar de club zegt er alle vertrouwen in te hebben, dat het de goede kant op zal gaan. Binnenkort komt er ongetwijfeld snel een moment, die me de kans biedt de ploeg aan het werk te zien.” En anders kan assistent-trainer Igor Markovic, die zijn verblijf verlengde, hem ongetwijfeld van de nodige en nuttige informatie voorzien.