Twist gedreven op jacht naar promotie

Sport
"In de eerste klasse komt deze ploeg beter tot zjn recht", vindt Twist-trainer Rob Berreboom. (Foto: UWM)
"In de eerste klasse komt deze ploeg beter tot zjn recht", vindt Twist-trainer Rob Berreboom. (Foto: UWM) (Foto: )

Conventus was zaterdag in de blaashal aan de Claudius Civilislaan niet echt een tegenstander, die thuisclub Twist angst inboezemde. Toch was er voor Rob Berreboom genoeg aanleiding om zijn achttal een waarschuwing mee te geven. “Want je weet het met dat soort laagvliegers maar nooit”. 

Dat bleek in de beginfase waarin de Zwijndrechtse nog puntloze hekkensluiter brutaal het initiatief nam en op voorsprong kwam. “Een lastige wedstrijd”, zoals de trainer zijn dames en heren voorspelde werd het niet. Nadat Conventus na vijf minuten was uitgeraasd ging Twist erop-en-erover. Toch moest Berreboom tot het laatste kwartier wachten voordat het echte Twist opstond, flitsend door de vijandelijke defensie brak, vanuit alle afstanden ging scoren en de stand opvoerde naar 19-5. “Och, slechte wedstrijden moet je ook winnen”, berustte de trainer, die aanvoerder Sem Tok wegens een blessure mist en zaterdag Lisa van der Bie met een handblessure zag uitvallen.

Twist is op jacht naar één van de twee promotieplaatsen. Soeverein koploper Erasmus zal er ongetwijfeld eentje opeisen. Twist, ODO en ADO mikken op de andere. “Eerst zaterdag maar eens de uitbeurt winnen bij Oosterkwartier”, damt hij al mogelijk aanwezige euforie in. “Ja, we hebben recent thuis met grote cijfers van die club gewonnen (23-12, red.), maar er zijn in Haarlem eerder al enkele goede ploegen de bietenbak ingegaan. Dat mag ons niet overkomen.” Na die hobbel volgen twee cruciale wedstrijden tegen de concurrentie. Eerst de thuisbeurt tegen het altijd lastige ODO en op zaterdag 1 april in ‘s-Gravendeel ADO. 

“Deze ploeg kan de eerste klas zeker aan”, oordeelt Berreboom, die eerder het tweede kampioen zag worden. “Op het huidige niveau moet je teveel tegen verdedigingsmuren opboksen. Hogerop wordt echt gekorfbald. Dat past ons beter.”