Kort sportnieuws uit Vlaardingen

Sport
Trots als een pauw: Tessa de Kom brengt de Rise-kampioensbelt naar hier. (Foto: PR)
Trots als een pauw: Tessa de Kom brengt de Rise-kampioensbelt naar hier. (Foto: PR) (Foto: )

Laatste tickets voor H&B-wandeltocht

“Nog 250 wandeltickets te gaan”, meldde de Facebook-pagina van de Haring en Bier wandeltocht afgelopen weekeinde. “Wacht niet te lang met aanmelden”, werd er aan toegevoegd. Inschrijven kan via www.haringenbierwandeltocht.nl

Eerste plaatsen voor TVR-triatleten

Alessia Braams en Ruben Frijns (TV Rijnmond) zwommen, fietsten en liepen zich bij de Dordtse Biesbosch Triathlon naar de eerste plaats. Ook Jantine Marmarinos oogstte een overwinning, maar deed dat in Honselersdijk op de Westland Triathlon.

Weer twee jeugdfinales bekend

Na de door Victoria’04 georganiseerde voorrondes voor JO8 en JO10 zijn weer twee finales van het Vlaardings voetbalkampioenschap ingevuld. In de JO8-finale spelen VFC en CWO. Bij de J10 gaat de eindstrijd tussen VFC en Zwaluwen. Bij JO16 is de finale Zwaluwen-VFC en bij JO19 VFC-Victoria’04.

Tessa de Kom komt belofte na

Na de Enfusion-wereldtitel heeft kickbokster Tessa de Kom zondag in Japan ook de mondiale hegemonie bij Rise opgeëist. De bij Fightteam Vlaardingen trainende Maassluise versloeg de Japanse kampioen Manazo Kobayashi. Dat deed ze, meldt vechtsportinfo.nl,  na een intensieve, bloedstollende strijd. De jury wees De Kom unaniem aan als winnaar. Daarmee komt ze de belofte na  die ze onlangs in deze krant uitsprak: “De belt komt naar hier.”

Geen honkbal

Zondag reisden de honkballers van Holy niet naar Rosmalen. Tegenstander Gryphons bleek namelijk onvoldoende spelers te hebben. Vandaar dat het de bond om uitstel had gevraagd en kreeg. De nieuwe speeldatum is maandag 31 juli.

Vlaardings Sportfeest sluit vakantie af

Vlaardingen-in-Beweging organiseert op vrijdag 18 augustus (de laatste dag van de zomervakantie) voor de derde keer het Vlaardings Sportfeest. Jongeren van 3 t/m 8 jaar kunnen dan in en rondom Sportcentrum Polderpoort actief ontdekken welke sport hen het meest aanspreekt. De voorgaande twee edities werden bezocht door zo’n 250 jongens en meisjes. Vlaardingen-in-Beweging doet weer een oproep op de plaatselijke sportclubs om er aanwezig te zijn en hun sportaanbod te promoten. 

Kinderen, die willen meedoen krijgen later de gelegenheid om zich aan te melden.

AGENDA

VOETBAL – zat: Victoria’04-winnaar Docos-DVO’32 (14..30).

Zon: VFC/zo

HANDBAL: zon Cl.Civilislaan 12.15 Twist-TOGB(d)..

HOCKEY: zon Warande-Pollux(h), Broekpolder 14.45 Pollux-Gouda(d).

HONKBAL: zon Hazenkamp-Holy.

KORFBAL; zat Cl.Civilislaan 15.30 Twist-Nexus.

SOFTBAL: vrij Olympia/H-Holy.