Holy-tennisster Joy de Zeeuw stijgt gestaag op de wereldranglijst

Sport
Joy de Zeeuw heeft zich met haar prestaties in Turkije en Oostenrijk duidelijk internationaal in de kijker gespeeld.
Joy de Zeeuw heeft zich met haar prestaties in Turkije en Oostenrijk duidelijk internationaal in de kijker gespeeld. (Foto: UWM/PS)

De Vlaardingse tennisster Joy de Zeeuw klimt steeds hoger op de nationale en internationale tennisranglijsten. Op de juniorenranglijst is de Holy-tennisster vijftig plaatsen gestegen en bezet nu de 146 plaats. In het Turkse Antalya won Joy de Zeeuw twee toernooien en scoorde daar de eerste punten in het senioren klassement. Zij staat nu bij de vrouwen op de wereldranglijst op een 1203 plaats.

Door Peter Spek

Na het Turkse Antalya vertrok Joy de Zeeuw naar Oostenrijk om op toernooien in St. Polten en Villach uit te komen. In St.Polten verloor zij de finale in het dubbelspel met Loes Ebeling-Koning. “Daar werden wij begeleid door Kiki Bertens. Het was de eerste keer dat zij met ons mee ging voor de begeleiding. Wij hebben in die week veel van haar geleerd,” zegt Joy de Zeeuw. In de tweede week in Villach werd Joy de Zeeuw tweede na vijf heel mooi gespeelde wedstrijden. Door deze opvallende prestaties heeft de Vlaardingse zich internationaal laten zien. 

Bijzondere dag

De jeu de boulesclub Vlaardingen beleefde een bijzondere dag op haar complex aan de Watersportweg. Daar werd de derde zaterdagmiddag competitie gespeeld met niet minder dan 42 teams. “Niet iedere vereniging heeft een groot terrein waarop zoveel partijen tegelijk gespeeld kunnen worden, maar dat is bij ons wel mogelijk. De organisatie van zo’n wedstrijddag vergt veel van onze leden, de velden moeten goed worden onderhouden, het inkopen van hapjes en dranken moet geregeld worden en er moet gezorgd worden dat er voldoende barpersoneel aanwezig is en een scheidsrechter om het toernooi te leiden,” zegt Bas de Koningh van de Vlaardingse club. “De zaterdagmiddag competitie biedt de perfecte gelegenheid voor zowel ervaren spelers als beginnende spelers om in een ander teamverband te spelen dan in de reguliere competitie en kunnen de spelers op deze manier hun vaardigheden verbeteren en nieuwe contacten en ervaringen op doen.” Deze competitievorm is ontstaan uit de behoefte aan een laagdrempelige, leuke en competitieve petanque-ervaring voor spelers van alle niveaus. De wedstrijdregels voor dit toernooi zijn gelijk aan die van de landelijke competitie maar de sfeer is meer ontspannen en gezellig. De competitie vindt plaats op vijf zaterdagmiddagen, waardoor het ook voor werkende spelers en jongeren mogelijk is om deel te nemen,” besluit Bas de Koningh.