‘Voor deze meiden kwam droom uit’

Sport
Meer dan zestig Zwaluwen-meiden werden een middagje bezig gehouden door topvoelbalsters Annouk Boshuizen, Kim Hendriks en Esmee de Graaf. (Foto: PR)
Meer dan zestig Zwaluwen-meiden werden een middagje bezig gehouden door topvoelbalsters Annouk Boshuizen, Kim Hendriks en Esmee de Graaf. (Foto: PR) (Foto: )

Het liefst had Annouk Boshuizen, dat het verder het uit de publiciteit zou blijven. De komend seizoen ex-Feyenoord voetballer wilde niet uitleggen waarom ze uit Rotterdam-Zuid vertrekt: “Daar is al genoeg over gezegd”.

En het middagje, dat ze met nog twee teamgenoten bij Zwaluwen de meiden trainde had niets met Feyenoord van doen, maar was “een eigen initiatief en een soort liefdadigheid”. Aan de Zwaluwenlaan werd de komst van het drietal door ruim zestig meiden beschouwd als een, zoals de club het naar buiten bracht, “droom, die werkelijkheid werd.”

Zwaluwen heeft een grote meidenafdeling, die in bijna alle leeftijden een goede bezetting heeft. Daar wordt komend seizoen ook de jongste categorie aan toegevoegd. De training begon met een warming-up. Daarna volgden, gecoacht door Boshuizen, Kim Hendriks en Esmee de Graaf een reeks van oefeningen. Meiden, die zich willen aansluiten en ervaren hoe Zwaluwen voelt kunnen zich voor een proeftraining melden via https://vvzwaluwen.nl/aanmelden/ of mail aan info@vvzwaluwen.nl.

‘Nieuwe uitdaging’

De twee jaar geleden van ADO Den Haag naar Rotterdam-Zuid verhuisde Annouk Boshuizen laat het trainingscomplex 1908 achter zich “voor een nieuwe uitdaging”, zoals ze op Feyenoord.nl meldt. De Vlaardingse was aanvoerder en kon tot december rekenen op een basisplaats. Na de komst van trainer Jessica Torny, de opvolger van oud-VFC-trainer Danny Mulder, belandde ze op de bank. “Torny maakte andere keuzes. Die wilde een ander soort spel spelen, waarin Boshuizen minder goed in paste. Dat zal ongetwijfeld van invloed zijn geweest op haar besluit om afscheid te nemen” veronderstelt 1908.nl. Bij welke vereniging ze komend seizoen gaat spelen is (nog) niet bekend.