In nacompetitie roemloos ten onder

Sport
VFC's juichmoment, na het zeker stellen van de periode, kreeg geen vervolg.. De Kwekkers haalden de tweede ronde van de nacompetitie niet. (Foto: PR)
VFC's juichmoment, na het zeker stellen van de periode, kreeg geen vervolg.. De Kwekkers haalden de tweede ronde van de nacompetitie niet. (Foto: PR)

De nacompetitie was voor de vier Vlaardingse clubs, die zich via een periode of een minder plezierige plek onder de rode streep plaatsten, van korte duur. De één na de ander sneuvelde. Voor DVO’32, Victoria’04 en VFC zonder gevolgen, CWO degradeert.

DOOR GERARD S. VERVER

Met het uitschakelen van VFC/zo, dat in Amsterdam met 2-0 verloor bij ZSGOWMS is ook de zorg gewist, dat de zaterdagvoetballers bij een promotie van het zondagteam niet kunnen doorstromen naar de eerste klasse. Dat was een hoofdpijn-issue aan de Sportlaan, maar loste zich dus vanzelf op. Toch blijft er aan de Sportlaan wrevel. Nadat de zondagselectie al eerder afscheid nam van Sven Goedendorp, Colin Huis in t Veld, Roy van der Graaf en Michael van der Boor kwamen er onverwacht nog twee afzwaaiers bij: de sterke verdediger Axel de Bruijn en Stan Rook. Oer-VFC-ers, die niet zoals de andere vier in een lager team gaan afbouwen. Zij maken de overstap naar Zwaluwen. “Dat is balen”, is de reactie vanuit het VFC-kamp. Daar was eerder dit jaar bij de beslissing over het voortbestaan van het zondagteam geen rekening mee gehouden. Dus moet VFC voor mankracht een extra beroep gaan doen op jeugdspelers en wordt aanvulling van buitenaf niet uitgesloten.

Voor CWO, dat sinds 1990 (eerst als HVO) en met korte uitstapjes naar de eerste klasse, in de tweede klasse speelt is de degradatie dramatisch. Begonnen met kampioensambities, kwam het onder de rode streep terecht. Lukte het in de eerste wedstrijd van de nacompetitie, via een heerlijke omhaal van Tom van Pelt, nog wel om van Duindorp te winnen. in Poeldijk moest het met 3-2 buigen voor Verburgh. Buigen deed ook DVO32 met 2-1 verlies bij DOcOS, dat daarna Victoria’04 met 1-3 klopte en naar de uitgang leidde.