Kort sportnieuws uit Vlaardingen

Sport
GCA-directeur Frank Molkenboer bracht de winnares het goede nieuws (Foto: PR)
GCA-directeur Frank Molkenboer bracht de winnares het goede nieuws (Foto: PR) (Foto: )

De jeugdteams van voetbalclub Zwaluwen onderbreken de winterstop op zaterdag 6 januari met het traditionele zaalvoetbaltoernooi. Dat doen ze in sportcentrum Polderpoort en..... de Westwijkhal. Foutje, want die hal is inmiddels gesloopt.

Jeugd Zwaluwen gaat weer een dagje de hal in

Bestaat Victoria’04 20 of bijna 120 jaar.

Is Victoria’04 van 1904? Meestal nemen clubs bij een fusie de startdatum van de oudste partner, in dit geval Fortuna, over. De club kondigt echter aan, dat het op 15 en 16 december het 20-jarig bestaan gaat vieren.

Beetje ingewikkeld

Een onderzoekje leert, dat Victoria’04 niet de oprichtingsdatum van Fortuna (april 1904) kreeg. Wel het jaar van de fusie met TSB: 2003. Om de oudste van de twee recht te doen werd aan de nieuwe naam ’04 toegevoegd.

Verlies voor Twist

De korfballers van Twist verloren met 20-19 van het nog puntloze Korbis.

Winnend lot Grote Club- actie verkocht bij VFC

Omdat een moeder haar zoon, een jeugdspeler van VFC, een plezier wilde doen kocht ze via hem een lot van de Grote Clubactie. Dat was een goede zet, want het lot leverde de hoofdprijs van 100.000 euro op.

Geen winst in bekerwedstrijd

De zondagvoetballers van VFC waren wat minder gelukkig. De formatie van trainer Joren Tromp overleefde, door 0-7 verl;ies tegen het Haagse VUC, de derde ronde van het toernooi om de districtsbeker niet:  

Tennissers VLTC gaan in maart op kamp

Tennisvereniging VLTC viert de opening van het tennisseizoen buiten de deur met een tennis- en trainingsweekend in Markelo.  Tussen 8 en 11 maart wordt daar niet alleen ‘keihard getraind’, zoals wordt aangekondigd. Ook wordt het 60-jarig jubileum van de club gevierd.

Deltasport in de zaal niet af te stoppen

Het gaat de zaalvoetballers van Deltasport, in tegenstelling tot hun clubgenoten op het veld. voor de wind. De heren zijn na negen wedstrijden nog ongeslagen en voeren de Topklasse B aan.

AGENDA

VOETBAL- zat (14.30): Gravenzande-Zwaluwen, CION-Monster, OVV-CWO, DVO’32-HVC’10, VDL-Deltasport, Rhoon-Victoria’04 (15.00), VFC/za-Oliveo (17.00); zon:DSOV-VFC/zo (14.00)

DAMESVOETBAL: zat BVCB-DVO’32, Poortugaal 2-CION, CWO-GOZ (13.00)

ZAALVOETBAL: vrij CWO-Den Haag 2, Zwaluwen-TOGB; maan Deltasport-Stompwijk’92

BASKETBAL: zat Goba-Vlaardingen Captains(h).

HANDBAL: zon HVOS-Twist(d), HVOS-Twist(h).

KORFBAL: zat Blaashal 19.00 Twist-Dijkvogels.

VOLLEYBAL: zat Intermezzo-Move4U(h).

WATERPOLO: zat WestFriesland-ZVVS(h), Aquarijn-ZVVS(d).