Sportprijzenfeest in de Grote Kerk

Sport
Wethuder Arnoud Proos en H&B-voorman Ben Trooster staan nu nog voor een gesloten deur. Op 26 juni gaat die deur niet alleen voor hen open maar ook voor ieder die het Sportprijzenfeest wil meebeleven. (Foto: RWM)
Wethuder Arnoud Proos en H&B-voorman Ben Trooster staan nu nog voor een gesloten deur. Op 26 juni gaat die deur niet alleen voor hen open maar ook voor ieder die het Sportprijzenfeest wil meebeleven. (Foto: RWM) (Foto: )

De huldiging van de sportkampioen keert terug. Maar wel In een heel ander jasje, dan in voorgaande jaren. De sportwethouder gaat namelijk niet langer bij de winnaars langs om op de stoep een beeldje uit te delen.

De Grote Kerk wordt woensdag 26 juni het decor van het kampioenenfeest 2.0. En zeker een spannend avondje voor de sportploeg, sportman- en vrouw, sporttalent, parasporter of sportploeg, sportvrijwilliger en sportiefste school van het jaar. Ook wordt de meest vitale sportaanbieder/sportvereniging en het beste sociaal maatschappelijke initiatief beloond. Tevens wordt uit de inzendingen de beste sportfoto gekozen. Voor wie het wil meevieren staan de kerkdeuren open. “Want”, meldt wethouder Arnoud Proos in een raadsmemo, “het evenement is openbaar en voor iedereen toegankelijk”.

Dat de huldiging terugkeert is te danken aan een motie van raadslid Marco van Unen (Beter voor Vlaardingen) die unaniem het ja-woord kreeg van zijn collega’s. Achter de schermen werd de huldiging vervolgens in de steigers gezet. Inmiddels is er een vakjury geformeerd, die de kandidaten voor de diverse prijzen gaat nomineren en de winnaars selecteren. “Die jury kan er ook voor kiezen een publieksprijs in het leven te roepen”, vult Proos aan.

De gemeente heeft voor de huldiging 20.000 euro in de begroting opgenomen. Inmiddels is Stichting Halen en Brengen aangewezen om het sportprijzenfeest een gepaste entourage te geven. De keuze voor de Grote Kerk is om praktische redenen een logische. “We vieren in die week 50 jaar Haring- en Bierfeest”, legt H&B-voorman Ben Trooster uit, “’Dat doen we met een tweedaags korenfestival, Dat heeft als voordeel dat we voor de huldiging niet met licht en geluid hoeven te sjouwen. Dat is er dan toch al”.