‘Legacy Fight Event’ in sporthal Holy

Sport
In de sportschool van Fightteam Vlaardingen aan de Industriestraat wordt, geregisseerd door Ernst Moerkerken, druk getraind. "Iedereen kijkt uit naar het kickboksgala", merkt hij. (Foto : RWM)
In de sportschool van Fightteam Vlaardingen aan de Industriestraat wordt, geregisseerd door Ernst Moerkerken, druk getraind. "Iedereen kijkt uit naar het kickboksgala", merkt hij. (Foto : RWM) (Foto: )

Het is een mensenheugenis geleden, dat de regio Rijnmond-West een kickboks-spektakel binnen zijn grenzen had. Ernst Moerkerken van Fightteam Vlaardingen kan het zich nog wel herinneren: “In de Lijnbaanhal en ik stond er zelf als bokser in de ring”.

Op zondag 3 maart keert het kickboksen terug. Nu met Moerkerken (en Jan Pasztjerik van het naar hem genoemde Schiedamse Team Pasztjerik) in de rol van organisator. Ditmaal in Sporthal Holy. Met vanaf 11.30 uur jeugdwedstrijden en vanaf 17.30 uur een lange reeks partijen voor volwassenen. Voor liefhebbers staan 400 stoelen klaar om het mee te beleven. Met in de ring kickboksers uit Schiedamse en Vlaardingse kring. “Kickboksen is heel erg in”, merkt Moerkerken. “Het wordt hier (Industriestraat 25K, red.) steeds drukker”. In Schiedam (Nieuw-Mathenesserstraat 48, red.) zal het vast niet anders zijn.

Met het gala willen de trainers hun kickboksers een podium bieden. Moerkerken: “Het is er eerder nog niet van gekomen. Nu we met onze school in Vlaardingen een vaste stek hebben en hier veel wedstrijsboksers trainen willen we ze graag de kans bieden om hun krachten te meten”, Ondertussen volgt hij tijdens het gesprek vanuit een ooghoek ook de training en spoort zijn boksers aan: “Doorwisselen, sparren, hou het relaxed”.

Velen hebben inmiddels al wedstrijdervaring opgedaan. “Nu kunnen ze hun skills aan eigen publiek tonen.” Moerkerken en Pasztjerik willen er een geweldig evenement van maken. “Zodat we het jaarlijks één of twee keer terug kunnen laten komen.” De verwachting is, dat de toegangskaarten snel de op-is-op status bereiken. “Iedereen heeft er zin in. Zeker de jongens zelf. De kaartverkoop loopt goed. We zouden het dubbele aan de mens kunnen brengen, maar vierhonderd is echt de max.”