CION komt op tijd weer op stoom

Sport
Met zicht op de bal houden CION's doelman Bryan Struis en verdediger Derk Dupon de wacht in de Vlaardingse zestien (Foto: RWM)
Met zicht op de bal houden CION's doelman Bryan Struis en verdediger Derk Dupon de wacht in de Vlaardingse zestien (Foto: RWM) (Foto: )

“3-0. Wie had dat nou verwacht.” Zoiets gonsde zaterdag langs de lijn bij CION en wees op de winst van VFC/za op koploper Monster, dat met vier bussen supporters naar de Sportlaan was afgereisd om daar het succes van hun helden te vieren. Dat kwam er dus niet van.

DOOR GERARD S. VERVER

Het verlies van Monster zorgt ervoor, dat CION, dat zelf met 3-1 van het altijd lastige Nieuwerkerk won, weer in de race is voor de titel en zich deze week kan gaan opmaken voor de ‘kampioenswedstrijd’ tegen de koploper. Het verschil met de Westlanders is teruggebracht tot een punt. “Of we als dank een kratje op de Sportlaan bezorgen? Tuurlijk. Wel twee”, grapt doelman Bryan Struis. Eigenlijk hoeft dat niet eens, want met winst op Monster zet CION niet alleen zichzelf op de troon, maar maakt het voor VFC de weg vrij richting de tweede of een vervangende periode. Zo’n periode heeft CION al op zak. Alleen is de formatie van toen nog Robert Verbeek na de winterstop nogal in verval geraakt. “Dat gedoe rond de trainer en drie nederlagen hebben er niet aan meegeholpen om de zaak weer op de rails te krijgen”, kijkt Struis terug. Met het pijnlijke 4-0 verlies bij VFC als absoluut dieptepunt. “Dat was in de week waar de nieuwe trainers net de draad hadden opgepakt. Dan mag en kan je niet verwachten dat dat meteen voor een ommekeer zorgt.” Die is er nu wel, “We hebben goede gesprekken met elkaar gevoerd”, aldus Struis. “Eigenlijk hebben we onszelf weer uitgevonden. Alles staat compacter en we geven weinig meer weg. Zo speelden we ook voordat de klad er in kwam. Wat we toen konden, doen we weer en goed.” Nu wacht die cruciale wedstrijd in Monster. Het derde elftal heeft alvast de toon gezet. Dat werd kampioen en reed feestvierend in een bus door de stad. “En wij? Wij gaan gewoon ons stinkende best doen.”