Kort sportnieuws uit Vlaardingen

Sport
Vermist: Het Blauwe Vaasje (PR)
Vermist: Het Blauwe Vaasje (PR) (Foto: )

VFC neemt zondag 26 mei met “weemoed, waardigheid en trots”, zoals het genoemd wordt, afscheid van prestatief voetbal op zondag. De hoofdmacht speelt dan de laatste competitiewedstrijd tegen Bloemendaal. “Uitzwaaien doe je met zijn allen”, is het motto. Vandaar, dat er geprobeerd wordt zoveel mogelijk oud-spelers en voormalige bestuursleden naar de Sportlaan te halen. Alleen is niet van iedereen een adres of email-adres beschikbaar. “Kom naar het sportpark. Het zou geweldig zijn als de tribune ouderwets gezellig vol zit”.

VFC zoekt oud-spelers en oud-bestuursleden

Zomer Challenge keert terug bij VLTC

VLTC biedt ook dit jaar in de maanden juni, juli en augustus een zomerlidmaatschap aan. “Voor slechts 70 euro kan je dan dagelijks vrij tennissen en meedoen aan clinics, die wordt verzorgd door de trainers.” VLTC stelt, indien nodig, leenrackets ter beschikking en organiseert als afsluiter een toernooi-clinic met BBQ. Het tennispark van VLTC is in de Broekpolder en telt zeven banen. 

Waar is het blauwe vaasje gebleven?

Een jaar geleden werd het ding al als vermist opgegeven: Het Blauwe Vaasje. Tot de verdwijning sierde het een wand in de d’Oude Stoep en is naamgever van de wandelvereniging, die jaarlijks op de eerste zaterdag van juni de Haring- en Bierwandeltocht organiseert, “Wie helpt er mee dat ding weer thuis te brengen”, is de oproep. “Welk duister geheim schuilt er achter de vermissing? Kom ook wandelen op 1 juni. Wellicht lost dat zich dan wel op.”. Aanmelden via: www.haringenbierwandeltocht.nl  

Wie verzint naam voor de sporthal In Westwijk

De naam van de nieuwe sporthal aan de Claudius Civilislaan wordt niet binnen de muren van het stadhuis bedacht. Ditmaal mag ‘het publiek’ een naam aandragen. Tot 26 mei hebben zij de tijd om hun verzinsels via sportenbewegen@vlaardingen.nl in te sturen. Een vakjury (met de wethouder, leden van verenigingen en scholen) maken daarna een keuze.. De naam wordt bij de officiële opening van de sporthal op woensdag 19 juni onthuld.

PowerWalk naar de Hoek en terug

De PowerWalk-groep van AV Fortuna wandelt zaterdag 25 mei de Marathon Walk. De wandeling start om 8.00 uur vanaf de parkeerplaats bij station Vlaardingen-West. De route voert de deelnemers lands de Waterweg naar Hoek van Holland en via het Westland weer terug. 

Meer info is te vinden op Facebook: Atletiek Vereniging Fortuna 

AGENDA

VOETBAL - woens Zwaluwen-Excelsior’20 (SuperCup veld CION 19.30)

Zat (14.30): Zwaluwen-Poortugaal, Monster-CION, CWO-OVV, HVC’10-DVO’32, Victoria’04-Rhoon, Deltasport-VDL, Oliveo-VFC/za (15.00);

Zon: VFC-DSOV (14.00)

DAMESVOETBAL: zat CION-Poortugaal 2 (10.30), DVO’32-BCVB (12.00)

HONKBAL zo Catch-Holy