Kerstboom naar buiten tegen eenzaamheid

Algemeen
Zet een kerstboom buiten voor een ander.
Zet een kerstboom buiten voor een ander. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Deze kerst ligt eenzaamheid op de loer. Wordt het de meest eenzame kerst ooit? Niet wat Stichting Socialrun betreft! Met de actie ‘Zet Je Kerstboom Buiten’ gaat de stichting de strijd aan tegen eenzaamheid. 

Diverse partijen, waaronder zorginstellingen, ondernemers, horeca en regionale media, hebben zich op verschillende manieren aangesloten bij de actie. Socialrun wil met de actie van Kerstmis 2021 de meest sociale kerst in de meest eenzame tijd maken.

“Corona heeft een gigantische impact op de samenleving en in het bijzonder op mensen met een kwetsbaarheid. Je wilt niet weten hoeveel mensen er op dit moment rondlopen die denken aan zelfdoding. Ook bij jou in de straat”, aldus Frank Bonekamp, directeur stichting Socialrun. Samen met zijn collega Nienke springt Frank bij waar hij kan. “Nienke en ik hebben het drukker dan ooit, maar het is bijna teveel”, vertelt hij. “Deze tijd is voor veel mensen met een kwetsbaarheid afschuwelijk. En daarom dus deze actie: omdat we écht het verschil willen maken.”

De actie Zet je Kerstboom Buiten verwoordt letterlijk wat de actie inhoudt. Voor de deur, in de tuin, op het balkon, het maakt niet uit. Maar zet een kerstboom buiten voor een ander. En ontsteek de lampjes. Socialrun hoopt daarmee van kerst 2021 de meest sociale kerst ooit maken. Door de straten te verlichten, verlichten we hopelijk elkaars hart. 

Op de website www.zetjekerstboombuiten.nl kunnen mensen aangeven voor wie ze hun boom buiten zetten en een foto uploaden. Op de website is ook te zien welke initiatieven er nog meer worden ontplooid.