‘Mooi Waterland inspireert elke dag’

Algemeen
Kerk Zuiderwoude.
Kerk Zuiderwoude. (Foto: Picasa 2.7)

WATERLAND - In het Kerkje van Zuiderwoude exposeert Nanna de Klerk van 2 tot en met 26 juli met schilderijen van landschappen, stillevens en bloemen.

Expositie Nanna de Klerk

Mooi Waterland inspireert elke dag in elk jaargetijde, bij elk weer en op elk uur van de dag of nacht. Nanna de Klerk wil iets van de schoonheid van het omringende landschap vastleggen om te bewaren voor later, in kleine, uiterst verfijnde schilderijtjes. Als door een brievenbus, waargenomen streepjes landschap. Elke dag een ander tijdstip, van heel vroeg in de morgen bij zonsopkomst tot laat in de avond bij zonsondergang, bij sneeuw en mist, bij zon en regen.

Zo ontstond deze serie, waarvan elk paneeltje als titel draagt het tijdstip waarop het beeld werd vastgelegd. Een kleine tijdreis door de seizoenen van Wonderschoon Waterland. In een tijd waarin verandering van natuur en landschap in versneld tempo plaats vindt wil Nanna juist die momenten van schoonheid vastleggen voor toekomst en nageslacht.

Voor meer informatie, zie www.catharinastichtingzuiderwoude.nl

Wanneer: 2 juli t/m 26 juli, dagelijks van 13.00 – 16.00 (tevens de zomeropenstelling van de kerk). Locatie: Kerkje van Zuiderwoude, Zuiderwouder Dorpsstraat 1. Entree: gratis.