actie kleding Oekraine

Algemeen
Kleding gedoneerd tbv Oekraïne.
Kleding gedoneerd tbv Oekraïne. (Foto: Aangeleverd)

MONNICKENDAM/ZUIDERWOUDE - Vanuit het Depot van Mensen in Nood in Zuiderwoude is afgelopen week ruim circa 2500 kg nog bruikbare kleding afgevoerd naar Mensen in Nood | Cordaid. De opbrengst van deze actie gaat naar hulpverleningsprojecten in Oekraïne.

Gedoneerde kleding Oekraïne

Hoewel wij – Mensen in Nood- zelf geen kleding naar het buitenland brengen, hebben wij u wel opgeroepen om zoveel mogelijk bruikbare kleding bij onze inzamelpunten te brengen. Want hoe meer kleding wij inzamelen en kunnen verkopen buiten de EU hoe meer geld wij kunnen doneren aan goede doelen, waaronder hulp aan Oekraïne. Ook wij zijn zeer begaan met het lot van al deze mensen die slachtoffer zijn van de oorlog die daar woedt en hen berooft van hun familie, hun bezittingen en hun zekerheden.

Een gedeelte van de gedoneerde kleding is gesorteerd en via de ‘pop-up’ kledingwinkel in de Opstandingskerk in Monnickendam geschonken aan de ruim 150 Oekraïnse vluchtelingen die op dit moment worden opgevangen in de gemeente Waterland. De kledingwinkel is opgezet door vrijwilligers van de Protestantse gemeente Monnickendam.