persbericht workshop bij expositie LEER VAN VIS

Algemeen
Happy van der Heide legt uit over het looien van vis.
Happy van der Heide legt uit over het looien van vis. (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - De tentoonstelling ‘Leer van Vis’ in Waterlandsmuseum de Speeltoren is van 16 juli t/m 11 september te zien. Een bijzondere workshop vis looien staat voor 12 augustus op de agenda.

Unieke workshop ‘Leer van vis’

Wist je dat vissenhuid opvallend ruw en sterk is? Daarom wordt het al eeuwenlang verwerkt in talloze sier- en gebruiksvoorwerpen zoals kleding, wapens en zelfs schuurpapier.

Passend bij de tentoonstelling organiseert het museum een unieke workshop, onder de deskundige leiding van kunstenares Happy van der Heide, die dit oeroude ambacht levend houdt met haar workshops. Tijdens deze workshop leer je een verse zalmhuid grondig schoon te maken en te behandelen door toepassing van traditionele milieuvriendelijke looitechnieken. Een proces waardoor de huid wordt omgezet tot leer en daardoor ook niet langer naar vis ruikt. Een duurzame oplossing met een geweldig resultaat.

Verbaas je én steek iets op over de talloze toepassingen van vissenleer en meld je aan voor deze workshop. Je gaat naar huis met een vel zalmleer en een nieuwe kijk op leer van vis. Bij grote belangstelling is 19 augustus een extra workshop. Meer informatie: www.despeeltoren.nl of kijk op FB/Instagram @despeeltoren.

Datum workshop: vrijdag 12 augustus. Tijd: 13.00 tot 16.00 uur. Locatie: RK Clubhuis, Noordeinde 20. Aantal deelnemers: 15 personen. Bijdrage: € 25, te betalen aan de balie van het museum. U ontvangt een voucher voor deelname. De bijdrage is inclusief een voorafgaand bezoek aan de tentoonstelling ‘Leer van vis’. Informatie en aanmelding: info@despeeltoren.nl of bij de balie van het museum.